Bugün Türkiye’nin Tarımsal üretimde geldiği noktayı vurgulamak ve en  üçra dağ köylerde bile internet ve akıllı telefon kullanımı olduğunu belirtmek için verdiği örneği çiftçilere karşı bir söylemmiş gibi sunduğunu ve bunun zavallıca yapılmış bir hakikat suikasti olduğunu belirten Ünal şunları kaydetti:

Daha önce tarımsal hasılada Avrupa’da 4. sıradayken, 2005’ten beri Avrupa’nın 1. sırasındayız. Tarımsal hasılamız 4 kattan fazla arttı.

2002'de 1,8 milyar lira olan tarımsal destek miktarı, yaklaşık 12 kat artışla 2020’de 22 milyar liraya çıktı.

“Tarımsal hasılamız son 2 yılda yüzde 47 artışla 277 milyar 5 milyon liraya ulaştı.”

“Son 18 yılda çiftçimize toplam 310 milyar lira tarımsal destek ödemesi yaptık.”

”Son 18 yılda tarımsal ihracatımız; 5 kat artışla 3,7 Milyar Dolardan, 18 Milyar Dolara yükseldi.”

-MİT KRİZİNİN 9.YIL DÖNÜMÜ

Ünal, siyasi tarihe “7 Şubat MİT Krizi” olarak geçen, FETÖ’nün MİT müsteşarı Hakan Fidan ve MİT yetkililerini yargılamaya çalışarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı açıktan giriştiği ilk darbe girişiminin 9. yıl dönümüne ilişkin de bir paylaşım yaparak şu ifadelere yer verdi:

"Ülkemizin yükselişini durdurmak için sahnelenen bu senaryonun amacı Türkiye'yi yeniden kendi içine kapatmak, güçlü ve büyük Türkiye istikametini akamete uğratmaktı. Giderek bölgesel bir güç haline gelen ülkemizi istikametinden çıkarmak için düzenlenen kumpasın asıl hedefi, millet iradesini temsil eden Sn. Recep Tayyip Erdoğan’dı. Türkiye'nin yükselişini durdurmak için düzenlenen tüm tuzaklar Sn. Cumhurbaşkanımızın liderliği ve kararlı duruşuyla bertaraf edilmiştir. Aziz milletimiz, her türlü vesayete, darbe girişimine ve iradesine yönelik her saldırıya gereken cevabı vermiş ve vermeye devam edecektir."

-MARAŞ'IN KURTULUŞU

Kahramanmaraş'ın Düşman işgalinden kurtuluşunun 101'nci yıl dönümü ve Kahramanlık ünvanı verilişinin 48'inci yıl dönümü nedeniyle de yaptığı paylaşımda, "Maraş halkı, yüksek bir ruh ve milli şuurla İstiklal mücadelesinde eşine az rastlanır bir kahramanlık sergilemiştir. Maraş'a 'Kahramanlık' unvanı verilmesinin yıl dönümünde bütün İstiklal kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum. #İstiklalİlhamVerir" dedi.

HABER: ÖMER FARUK SALMAN

Editör: Haber Merkezi