Erişemeyeceğimiz Yer Yok

Birtakım incelemeler ve Açılışlar için Kahramanmaraş’a gelen AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, “Dev ulaşım yatırımının hayata geçmesiyle beraber kentin yeni şehirleşme bölgelerine merkezden doğrudan erişim sağlanabilecek” dedi.

Kahramanmaraşlıların merakla beklediği, şehrin karşı yakasını şehir merkezine bağlayan ve 22 kilometrelik yolu 10 kilometre indiren Önsen Köprüsü ve Bağlantı Yolu projesinin temel atma törenini gerçekleştirildi. 4,5 kilometrelik bağlantı yolu ile 210 metrelik köprü ve sanat yapılarını kapsayan projenin 2021 yılsonuna kadar tamamlanması hedefleniyor. Dev ulaşım yatırımının hayata geçmesiyle beraber kentin yeni şehirleşme bölgelerine merkezden doğrudan erişim sağlanabilecek.

"GÜÇLÜ LİDERLE GÜÇLÜ YEREL YÖNETİM"

Törende konuşma yapan AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, hükümet ve yerel yönetimin işbirliğine dikkat çekti. Ünal, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliği ve vizyonuyla Türkiye 2002’den bu yana önemli bir aşama kaydetti. Yerel yönetimlerin pandeminin zorluklarına rağmen tıpkı Önsen Köprüsü ve Bağlantı Yolları projesinde olduğu gibi dev yatırımlar hayata geçirebilmesi bu istikrarlı siyasi iradenin sayesinde olmuştur. Kahramanmaraş’ımıza önemli bir yatırım daha gerçekleştirildi. Daha niceleri de inşallah gerçekleştirilecektir. Hayırlı uğurlu olsun diyorum” ifadelerini kullandı.

"VATANDAŞLARIMIZA KOLAYLIK SAĞLAYACAK"

AK Parti Milletvekili İmran Kılıç ise yatırımın hayırlı olmasını diledi. Kılıç, “Hayırda ve hizmette yarışın en güzel örneklerinden birini görüyoruz. Şehrimizin önemli bir ihtiyacı karşılanmış oldu” diye konuştu. Vali Ömer Faruk Coşkun ise, “İnşallah temeli atılan Önsen Köprüsü ve Bağlantı Yolu Projesi sayesinde bu yol 12 kilometreye düşecek ve vatandaşlarımız hem zamandan hem de yakıttan tasarruf etmiş olacaklar. Bu güzel hizmetin ilimize kazandırılması için emeği geçen herkese teşekkür ediyor, projenin şehrimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

Birtakım incelemeler ve Açılışlar için Kahramanmaraş’a gelen AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, “Dev ulaşım yatırımının hayata geçmesiyle beraber kentin yeni şehirleşme bölgelerine merkezden doğrudan erişim sağlanabilecek” dedi.

Kahramanmaraş’ın kuzey ve güneyini buluşturacak, şehrin yeni yerleşim alanına ulaşımı yarı yarıya kısaltacak olan “Önsen Köprüsü ve Bağlantı Yolları” projesinde temel atıldı.

Proje alanında gerçekleştirilen törene AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Vali Ömer Faruk Coşkun, Milletvekilleri Ahmet Özdemir, İmran Kılıç, AK Parti İl Başkanı Fırat Görgel, MHP İl Başkanı Ertuğrul Doğan, ilçe belediye başkanları, muhtarlar ve STK temsilcileri katıldı. Hemşerilerimizin merakla beklediği, şehrin karşı yakasını şehir merkezine bağlayan ve 22 kilometrelik yolu 10 kilometre indiren Önsen Köprüsü ve Bağlantı Yolu projesinin temel atma törenini gerçekleştirildi.

4,5 kilometrelik bağlantı yolu ile 210 metrelik köprü ve sanat yapılarını kapsayan projenin 2021 yılsonuna kadar tamamlanması hedefleniyor. Dev ulaşım yatırımının hayata geçmesiyle beraber kentin yeni şehirleşme bölgelerine merkezden doğrudan erişim sağlanabilecek. Arter ve köprünün kısa vadede Sır Barajı’nın güneyinde bulunan 40 mahallede meskûn yaklaşık 60 bin kişi tarafından kullanılacağı düşünülüyor. Önsen bölgesinden şehir merkezine ulaşımını yarı yarıya düşürecek proje uzun vadede ise yaklaşık 150 bin kişilik büyük bir nüfusun ulaşımını sağlayacak.

KUZEY İLÇELERİNDE YOL ÇALIŞMALARINI YERİNDE İNCELEDİ

AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal, Kahramanmaraş’ın kuzey ilçeleri Afşin, Göksun ve Elbistan’da yapımı süren bağlantı yollarında çalışmaları yerinde inceledi.

İncelemeler sırasında gazetecilere açıklamada bulunan Ünal, “Mahir Ünal, “Bugün Göksun, Afşin, Elbistan yolumuzun yapım sürecini hem karayolları bölge müdürümüz hem ilgili müteahhit, büyükşehir belediye başkanımızla beraber inceleme imkanımız oldu. Bilindiği üzere 2016 yılında yer teslimi yapılmış ve yapımı başlamıştı. Şuana kadar yolla ilgili sorunlar büyük oranla çözüldü. Yani kamulaştırma ve arazideki sorunlu noktalarla ilgili sıkıntılar çözüldü. 2022 yılı içerisinde yolu tamamlayacağız. Yolu tamamladıktan sonra aynı zamanda da diğer hat olan Elbistan, Kürecik, Malatya bağlantısını da sağlayarak burada yeni bir aks oluşturuyoruz. Hem Karadeniz bağlantısını, hem Doğu Anadolu bağlantısını Kahramanmaraş’ın oluşturuyoruz. Diğer taraftan da Göksun, hem Karedeniz, hem Doğu Anadolu, hem Güneydoğu, hem İç Anadolu bütün yolların kavşağı haline geliyor.  Önümüzdeki süreç içerisinde takibimizi yakından yapıp, bu süreci beraberce tamamlayacağız” dedi.  (HABER: MUSTAFA KÖMÜ)

Editör: Haber Merkezi