Türkiye’nin en genç il başkanı olan Zor, mazbatasını SP Genel Başkanı Temel Karamanlıoğlu’ndan aldı.

Erkan Pınarbaşı’nın yerine atanan SP İl Başkanı Zor, yaptığı açıklamada; “Sayın Genel Başkanımıza ve Kahramanmaraş İl Teşkilatımıza beni Kahramanmaraş İl Başkanlığı görevine layık gördükleri için teşekkür ediyorum. Genel Başkanımız Kahramanmaraş’a 23 yaşında, Türkiye’nin en genç İl Başkanını atayarak gençliğimize verdiği önemi bir kez daha ortaya koymuştur.

Bugüne kadarki emeklerinden dolayı Erkan Pınarbaşı başkanımıza teşekkür ediyorum. Bugünden itibaren tüm enerjimizle Kahramanmaraş’ımızın güzel yarınları için mücadele edeceğiz” İfadelerini kullandı.

ÖZGEÇMİŞİ

25 Ocak 1997 Kahramanmaraş Türkoğlu doğumludur. İlkokul ve ortaokulu Türkoğlu ilçesinde, Lise öğrenimini Sabahattin Zaim Gaziantep Sosyal Bilimler Lisesinde tamamlamıştır. Üniversite öğreniminin 1 yılını Malatya İnönü Üniversitesinde, geri kalanını Konya Selçuk Üniversitesi Hukuk fakültesinde 2019 yılında tamamlamıştır. Kahramanmaraş Barosuna Kayıtlı Serbest Avukatlık mesleğini Kahramanmaraş’ta bulunan kendi ofisinde yapmaktadır. Malatya ve Konya Anadolu Gençlik Derneği Üniversite teşkilatlarında farklı kademelerde görev almıştır. Yine Konya Saadet Partisi Gençlik Kollarında farklı kademelerde görev almıştır. 2018 yılında Kahramanmaraş’ın en genç Milletvekili adayı olarak Saadet Partisi milletvekili adaylığı yapmıştır. Son olarak Saadet Partisi Kahramanmaraş İl Gençlik Kolları başkanlığı görevi devam eden Ahmet Zor, 23 yaşında Kahramanmaraş İl başkanlığı görevine getirilmiştir. (HABER: YAŞAR ERİKLİ)

Editör: Haber Merkezi