Ali ÖZTUNÇ

                                                                       KahramanmaraşMilletvekili

 

Bankacılık Düzenlemeve Denetleme Kurumu’nun verilerine göre bankalardan kullanılan toplam kredimiktarı 2002 yılı sonu itibariyle 29.5 milyar dolar iken, Eylül 2018 sonuitibariyle kredi tutarı toplam 434 milyar dolara ulaşmıştır. Bu da gösteriyorki ülkedeki borçluluk miktarı son 16 yıl içinde yaklaşık 15 kat artmıştır. Bumiktara şirketlerin yurt dışından kullandıkları krediler dahil değildir. Buverilerden de anlaşılacağı gibi Türkiye’de hem vatandaşların hem de reelkesimde faaliyet gösteren şirketlerin borçluluk düzeyi oldukça yüksektir.Ekonomik aktivitenin yavaşlamasıyla birlikte şirketler borçlarını ödemektezorluk yaşamaktadır.  Son günlerdearalarında köklü ve büyük holdinglerin olduğu çok sayıda şirketin mahkemelere başvurarakkonkordato ve iflas erteleme kararı aldıkları bilinmektedir.

1-   Son iki yıl içinde Kahramanmaraş’ta konkordato kararı almışşirket sayısı ile iflas erteleme kararı almış şirket sayısı kaçtır?

2-   Kahramanmaraş’taKonkordato ve iflas erteleme kararı alan şirketlerin sektörel dağılımı nedir?

3-   Kahramanmaraş’tason iki yıldaki protestolu senet tutarı TL cinsinden toplamda ne kadarolmuştur?

4-   Kahramanmaraş’tason iki yılda vatandaşların borçlarına istinaden bankaların el koyduğutaşınmazların sayısı ve değeri nedir?

Editör: Haber Merkezi