Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı Genel Müdürü Sadık Piyade Kahramanmaraş ziyaretinde Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı Kahramanmaraş Şube Başkanı Rüstem Özen’in girişimleri doğrultusunda TSKGV Kahramanmaraş Büyükşehir Master takımına destek vermek adına forma sponsoru olduğu takımı ziyaret ederek başarılar diledi.  

Futbol hayatın bir parçası, bizde Türk silahlı kuvvetleri güçlendirme vakfı futbolun yanındayız diyerek Kahramanmaraş Büyükşehir master takımını ziyaret eden TSKGV Genel Müdürü Sadık Piyade hem MAster takımı futbol takımı ile hoş sohbet edip, futbolu çok sevdiğini kendisininde futbol aşığı olduğunu ifade ederek bu yaşta futbola geri dönüş yapan Master takımını ve bu güzide takıma forma sponsorluğu noktasında köprü olan Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı Kahramanmaraş Şube Başkanı Rüstem Özen’i tebrik etti.

BÖYLE BİR ORGANİZASYON VARDA DAHA ÖNCE NEDEN HABER VERMEDİNİZ!

Batıpark Futbol sahasındaki idmanın ziyaretini geç saatte öğrendiğini ifade eden TSKGV Genel Müdürü Sadık Piyade, “ Bana daha önceden bildirmiş olsalardı, bende formanı ayakkabımı getirir sizlerle idmana katılırdım. Futbol hayatın bir parçası, sizlerde bu parçaya tutulmuş gönüllü insanlarsınız. Ben yıllarca Amatörde futbol oynamış biri olarak futbol tutkum halen var ama çok çalışmama lazım. Bu nedenle sizleri tebrik ederim” diyerek futbolcuları tek tek tebrik etti.

“3 PENALTIDA 3 GOL”

Kendisinin Amatör Futbol hayatının olduğunu ve futbol tutkusunun devam ettiğini ifade eden TSKGV Genel Müdürü Sadık Piyade, “Kaleci kaleye geçsin Penaltı atmak istiyorum, kaleniz sağlam mı? şakası ile 3-4 atış yaptı ve 3 Penaltıyı gole çevirerek geceye futbol resitali bıraktı. Daha sonra Kaleci İsa’yı takdir eden TSKGV Genel Müdürü Sadık Piyade, Futbol meşakkatli bir oyun ve sen de aralarında en genç biri olarak Ağabeylerinle futbol oynuyorsun senin bu azmini takdir ediyorum” dedi.

“TSKGV EL BİRLİĞİ VE GÜÇ BİRLİĞİNİN SİMSEGİ”

Türk Milletinin kutsal bağışlarıyla kurulan, gelişen ve savunma sanayimizin bugünlere gelmesinde önemli katkısı olan Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfımız 100.000’e yaklaşan bağışçımızla ve Vakıf şirketlerimiz bünyesindeki yaklaşık 20.000 çalışanımızla çok büyük bir aileyi temsil etmekten gurur duyduğumuzu belirtmek isterim diyen TSKGV Genel Müdürü Sadık Piyade Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfının çalışma yöntemini anlattı.

Genel Müdür Sadık Piyade, “ TSKGV, her biri savunma sanayimizde önemli alanlarda faaliyet gösteren 6 Bağlı Ortaklığı (Vakıf Bağlı Ortaklığı / VBO) ve 8 İştiraki olmak üzere, 14 şirkette doğrudan pay sahibidir. Bugün itibariyle Türk savunma ve havacılık sanayisinin toplam satışlarının %42’sini, ihracatının %33’ünü gerçekleştiren VBO’ların, doğrudan veya dolaylı olarak hisse sahibi olduğu yurt içi ve yurt dışındaki şirketleri de dikkate aldığımızda, TSKGV, toplam 60 şirkette, doğrudan veya dolaylı olarak hisse sahibidir. Yerli, milli ve özgün ürünler geliştirilmesi; bunların seri üretime dönüştürülerek milli savunma sanayinde dışa bağımlılığı azaltmak amacıyla teknoloji olgunluk seviyelerinin yükseltilmesi; ihraç iznine tabi kritik alt sistem ve bileşenlerin milli imkânlarla geliştirilmesi; geleceğe yönelik insan kaynağının geliştirilmesi amacıyla çalışmalar sürdürülmektedir. Dünyadaki en büyük 100 savunma sanayisi şirketini, satış rakamlarına göre sıralayan ve bu alanda en prestijli yayın organlarından biri olarak kabul edilen Defense News’in, 2019 yılı verileri esas alınarak açıkladığı 2020 sıralamasında; ASELSAN 48’inci, TUSAŞ 53’üncü sırada yer alma başarısını göstermiş; ROKETSAN 91’inci ve HAVELSAN 99’uncu sırada yer almıştır. Türkiye’deki en büyük şirketleri, üretimden satışa göre sıralayan İstanbul Sanayi Odası’nın, 2019 yılı verilerini esas alarak yayımladığı 500 büyük şirket sıralamasında ise ASELSAN 11’inci, TUSAŞ 18’inci sıraya yükselmiştir. ROKETSAN, 77’nci sırada yer alırken HAVELSAN ise 140’ıncı sırada yer almıştır. T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığının, 2023 yılında savunma sanayisinde yerli katkı oranının %75 düzeyine çıkartılması hedefi doğrultusunda, VBO’lar aracılığıyla yıllardır yerli katkı payının artırılmasında etkin rol oynayan Vakfımız, şirketlerinin sağladığı istihdam, sürekli büyüyen ihracatı, alt yükleniciler ve KOBİ’lere aktarılan iş payıyla ülke ekonomisine önemli katkılar sağlamaya devam etmektedir. 2018 yılında, 3.650 adet yerli KOBİ ve alt yüklenici ile çalışılırken, bu rakam, 2019 yılında, 6.380 adedi aşmıştır. Fikri ve sınai mülkiyet haklarına sahip olunan varlık sayısı da artmaktadır. 2018 yılında 928 olan sayı, 2019 itibarıyla 1.132 adet olarak kaydedilmiştir. Diğer taraftan, şirketlerimiz, bugün itibarıyla 15 teknokent ve 16 Ar-Ge merkezinde, 10.000’den fazla çalışanı ile faaliyetlerini sürdürmektedir” dedi. Daha sonra ise hatıra fotoğrafı ile geceyi noktaladı.

MASTERLER ÇALIŞMAYA DEVAM ETTİ

2020-2021 Sezonunda Türkiye Masterler liginde mücadele edecek olan Kahramanmaraş Büyükşehir Master (Veteran) takımı yeni sezon hazırlıklarına Teknik Patron Ömer İnce yönetiminde Batıpark Futbol sahasında yaptığı antrenmanla devam ediyor. Çalışmalarını haftanın 2 günü aralıksız sürdüren Master takımı önümüzdeki aylarda yapılacak olan müsabakaların hazırlıklarını yaparken müsabaka zamanını iple çekiyorlar. Birbirinden mütevazi isimlerin yer aldığı sporcu fortveyinin çalışma azmi ise gözleri doldurdu. (HABER- FOTO: İLKER YİYEN)

Editör: Haber Merkezi