Dünya düzenini altüst eden koronavirüsle mücadele ülkemizde normalleşme süreciyle birlikte devam ederken, aşılama çalışması da tüm hızla ilerliyor. Bu noktada gerek koronavirüs tedbir kurallarının gevşetilmesi, gerekse de aşılama nedeniyle kalabalık alanlarda vatandaşların eskisi gibi maske takmadığı görülüyor.

Virüsün kişiden kişiye bulaşmasını engelleyen maskenin ülkemizde hala kullanımı zorunlu olmasını rağmen kullanımında yaşanan düşüş nedeniyle. Dulkadiroğlu Kaymakamlığı bünyesinde hizmet veren covid-19 denetim ekipleri, kentin en işlek caddelerinden biri olan Trabzon Caddesi’nde maske denetimi yaptı. Esnaf ve vatandaşlara virüsle mücadelenin devam ettiği uyarısında bulunan Ekipler, insanlara virüsten korunmanın en önemli tedbir yöntemleri olan maske, mesafe ve temizlik konularına riayet etmeleri gerektiğini söyledi.

“KURALA UYMAK İSTEMİYORLAR”

İnsanlara saygı duymuyorlar ve saygısızlık aynı koronavirüs gibi yayılıyor diyen Vatandaş Funda Öztürk, “Maske takmayan insanlar empati kurmadan davranıyorlar. Mesela onların ailelerinde büyükleri olmaya bilir ama diğer ailelerde büyükler olabilir, kronik hastalar olabilir. Diğer insanlara saygı duymuyorlar ve saygısızlık aynı korona gibi yayılıyor. İnsanların maske takmamasını ben saygısızlık olarak görüyorum. İnsanlar sıkıldığı için kurala uymak istemiyorlar, başkaldırmaya başlıyorlar” dedi.

“BU GİDİŞAT İYİ DEĞİL”

Maske kullanımında yaşanan azalmayı değerlendiren vatandaş Hasan Alaca ise şu ifadeler yer verdi: “Şu an vaka sayısı artmış durumda tedbirler askıya alındı hiç kimse doğru düzgün maske kullanmıyor. Bu çok yanlış. Aşı herkes olmadı, karşı çıkanlar da var. Şu anda günlük hayatta yaşantımıza baktığımız zaman insanların çoğu maskeyi de takmaz oldu. Sosyal mesafe sıfıra indi, hiçbir konuda tedbirler eskisi gibi kalmadı. Bu gidişatta iyi bir şey değil. İnsanların bir kısmı aşıdan bir kısım da gevşememizden kaynaklı maske takmıyor. Şu anda Trabzon Caddesi üzerindeyiz ve bu cadde üzerinde önceden çok sıkı tedbir önlemler vardı, cezalar yazılıyordu ama şu anda hiçbir şekilde maskesiz gezenlere müdahale edilmiyor. İnsanlarda bu yüzden rehavete kapıldı. Çok kötü bir durum 3-4 ay sonra tekrar eski sisteme geleceğiz. Pandemi dolayısıyla çok kötü günler geçirdik; iş yerleri kapandı, birçok insan işsiz kaldı, birçoğu zor durumda kaldı. Bizler de zor durumda kaldık” ifadelerini kullandı. (HABER: MUSTAFA KÖMÜ)

Editör: Haber Merkezi