Yeni normalde tam kapasite üretim!

Yaklaşık 60 yıldır baba mesleği olarak makinacılığı sürdüren firmada, 20 yıldır fiilen işin içerisinde yer alan Kesim, pandemi sürecinde 1.5 ay civarında üretime ara verdiklerini, daha sonra tedirler kapsamında çalışmaya başladıklarını söyledi.

Şu anda TEMSAN olarak tam kapasite çalıştıklarını belirten Kesim, "Pandeminin ilk günlerinde böyle bir telaş, bir şaşkınlık oldu. İş anlamında bizim bir sıkıntımız yoktu. Devam eden siparişlerimiz vardı ancak biz personellerimizin sağlığı ve ailelerinin sağlığını düşünerek yaklaşık 1 ile 1.5 ay kadar üretime ara verdik. Proje ve ofis çalışanlarımız evde uzaktan çalışmaya devam ettiler ancak fiili üretime bir süre ara verdik. Ondan sonra tekrar pandemi kuralları ve nelere dikkat etmemiz gerektiği konusunda, bilim kurulunun belirlediği kurallar çerçevesinde çalışmaya başladık." dedi.

Kesim, pandeminin ilk döneminde siparişler anlamında bütün Dünya'da bir belirsizlik olduğunu  ve devamında ne olacağı bilinmediğini, Dünya'daki büyük firmalar ve ülkelerde pandemi sürecini yönetmek için gerekli tedbirleri alarak yeniden çalışmaya başlanıldığını ifade etti.

Dünya'da pandemi sonrası yeni normalde değişen şeyler olduğunu, bu çerçevede firma olumlu üretimde etkilendiklerini anlatan Kesim, "Belli ölçekte olduğumuz için pazardaki payımızı ve karşılığını aldık. Bugün gayet verimli ve düzenli şekilde üretimi sürdürüp, satışlarımıza devam ediyoruz. Makina konusunda çok şükür bir sıkıntımız olmadı." dedi.

Hedeflerinin 2021'de daha da büyümek olduğunu bildiren Kesim, şöyle konuştu:

"Belli pazarlarda olan yeni büyümeler bizde kapasite artışını zorlamakta. Bu yüzden 2021'de üretim alanında biraz daha büyümüş olacağız. Tekstil Dünya'sı çok büyük bir dünya olduğu için biz burada aktif olduğumuz, bizim hali hazırda hizmet verdiğimiz pazarlarda, kendi payımız yüzde 80'in üzerinde. Bizim satış politikamız budur. Ya en güçlüsü olmalıyım yada ben buralarda varım diye elimizde çantayla pazarlama yapmıyoruz. Var isek bütün gücümüzle, müşterilerin bütün isteklerini karşılayabilecek şekilde pazara giriyorum."

2021'de kesinleşen ihracatlarının 25 milyon dolar olduğunu söyleyen Kesim, "Akretifleri açılmış ve banka hesaplarıma ödeme garantileri verilmiş. Ben yükleme yaptıkça buradan paramı alacağım. İnşallah sene sonuna kadar bir 25 daha olur diye bekliyoruz." diye konuştu.

HABER-FOTO: ÖMER FARUK SALMAN

Editör: Haber Merkezi