Tarihi Divanlı Hamamı işletmecisi Ömer Tütüncüoğlu, Pandemi Kuralları çerçevesinde işletmesinin kapatıldığını ve kendilerinin Pavyon, Gazino ve Nargile gibi özel mekanlarla bir tutulduğunu kendi işletmesinin Temizliğe önem veren ve hijyen ortamlarından biri olmalarına rağmen kıyaslamanın yanlış olduğunu yeniden Hamaların kararla düzenlemeye girilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Kahramanmaraş’ta hijyene önem veren, temiz bakımlı her türlü ihtiyaca cevap veren yıkanmayı seven kesime hizmet ediyoruz, lakin Pandemiden dolayı maalesef kapalıyız. Biz geleneklerimize göreneklerimize bağlı insanlarız. Gelenekleri yaşatmaya çalışıyoruz. Adetlerimizi kimi bilmiyor kimi de bildiği halde uygulamıyor. Geleneklerimizi en güzel şekilde yaşatmak istiyoruz. Halkımıza en iyi şekilde hizmet vermek istiyoruz. Ama lakin Bilim kurulu buna izin vermiyor. Sağlık kurulu bizim işletmemizi yok sayıyor. Temizlik, Maske, Mesafe diyoruz ama Temizlik alanımız kapalı. Hamamlar temizlik yeri değil mi neden kapalı?. Bu tür tutumdan vazgeçilmelidir” dedi.

“HAMAM NEDEN GAZİNO GİBİ, TAVERNA GİBİ, BİRANE GİBİ İŞYERLERİ İLE KIYASLANIR”

1 Haziran ile Kademeli normalleşme kapsamında açılmayan kapalı yüzme havuzları, hamamlar, nargile salonu/kafeleri ile gazino, taverna, birahane gibi iş yerlerinin faaliyetlerine yeni bir karar alıncaya kadar ara verilmesine devam edecektir gibi bir karala karşı karşıya kaldıklarını ve kendi işletmesinin diğer işletmeler arasında kalmasının anlamsız olduğunu vurgulayan Ömer Tütüncüoğlu,  “Hamamda odaya bir kişi girer ve çeşmeden akansu tek kişiye aittir ve tasla kafasına ve vücuduna döker. Havuzla ne alakası var havuza insanlar aynı anda girer yüzerler hamamla bir olur mu? Gazino, birahane, nargile kafe hamala kıyaslanır mı oysaki hamamda kullanılan peştamal ve havlular tek kişiye aittir. Ve kullandıktan sonra çamaşırmakinesında 60 – 90 arasında yıkanır. Ana temamız temizlik iken temizlik yeri olan hamamları neden kapattık” dedi.

“DESTEK ALDIK, FAZLASI İLE BAGKUR ÖDEDİK”

Pandemi durumunda işletmesinin kapalı kaldığı alanda Esnafa verilen destekten yararlandığını ifade eden Ömer Tütüncüoğlu, “Sağ olsun devletimiz kapalı iken 1000 TL yardım yaptı ama bağ kur 1055,36 kuruş, bu nasıl oldu. Buna anlam vermedim, açıkçası kaşıkla verildi, kepçe ile alınmaya çalışıldı gibi bir durumla karşı karşıya kaldık. Yeni destek kapsamında başvurumuz var lakin bir cevap şuana kadar yok. Biz şimdi en kısa zaman da hamamların kapalı kalma hatasından dönülmesi bekliyoruz” dedi. (HABER: İLKER YİYEN)

Editör: Haber Merkezi