Hem Yerli Hem Maraşlı! 
Kentin Gurur Firması
Dünya’Ya Hizmet Veriyor
Kahramanmaraş’Tan Bütün Kıtalara İhracat 

Tekstilin başkenti Kahramanmaraş, bir yandan tekstil alanında üretimler yaparken, diğer yandan tekstil makinaları üretiminde de adından söz ettiriyor. İklimlendirme denilince akla ilk gelen firmalardan Temsan Makine, 1960 yılında tarım makineleri ve yedek parça imalatıyla küçük bir atölyeyle başladıkları iş yaşamında bugün, 50 bin metrekarelik tesisleriyle devam ediyor.

İklimlendirme ve klima sektöründe kazandıkları başarıyı D-Plus ve Maritaş’la tekstil sektöründe de sürdüren Temsan Yönetim Kurulu Üyesi Cem Kesim tekstil teknolojileriyle ilgili olarak Kahramanmaraş'ta Bugün Gazetesine özel açıklamalarda bulundu. 

‘’HAVANIN ŞARTLANDIRILMASI ÇOK ÖNEMLİ’’ 

İklimlendirmenin, kapalı bir ortamın sıcaklık, nem, temizlik ve hava hareketini insan sağlık ve konforuna veya yapılan endüstriyel işleme en uygun hale getirmek amacıyla havanın şartlandırılması olduğunu belirten Cem Kesim, iklimlendirmenin tekstil sanayisinde yoğun olarak kullanıldığını ve ürünlerin kalitesini direkt olarak etkilediğini söyledi. 


Başarılı bir tekstil fabrikasının mutlaka iyi bir havalandırma sistemine sahip olması gerektiğini ifade eden Kesim, şunları kaydetti;
‘’Temsan bu alanda bir dünya markasıdır. Temsan, dünyada 75 metrekarelik bir alanı iklimlendiren sisteminin kurgulanmasını sağlayan ilk firma olarak öne çıkıyor. Firmanın son geliştirdiği fan sisteminde, tekstil sistemlerine getirilen yenilikçi bakış açısıyla gelinen noktanın en son geliştirmeler ile pekiştirilmesi önemli rol oynuyor. 8 ay süren Ar-Ge çalışmaları sonucunda tekstil iklimlendirmesinde devrim yaratacak bir sistem ürettik. Yeni geliştirdiğimiz sistemin alışılagelmiş fanlarla karşılaştırıldığında yüzde 3 ila yüzde 8 oranında daha az enerji harcadığını ve daha düşük maliyette olduğunu görebilirsiniz.’’ 

 

‘’YABANCI ÜLKELERDE BİZDEN KULLANIYOR’’
Kesim, ürettikleri fanı ilk olarak 50 bin iğ kapasiteli Adana Karteks’e ve Özbekistan’da bir iplik fabrikasına uyguladıklarını söyledi.
Kahramanmaraş’ta uzun yıllara dayanan birikim ve mühendislik tecrübesi ile faaliyetlerini sürdüren Temsan,  son olarak üretimini gerçekleştirdiği yerli slasher boya makinesi ile de dünyada adını duyurdu.

‘’AVRASYA’NIN LİDERİ KONUMUNDA’’ 

Bu güne kadar ulaştıkları noktada üretim kapasitesi ve kalitesi konusunda en iyisi olduklarını anlatan Kesim şöyle konuştu;
‘’Servis hızı ve pazar payı ile klima sektöründe Avrasya'nın lideri konumuna gelmiş durumdayız. Slasher makinesi ile de pazara yeni bir soluk getirdik. Sistemin alışılagelmiş makinelerle karşılaştırıldığında, kullanıcıya opsiyonel kapasitede satın alma ve çalışma imkânı sağladığını görebilirsiniz. Piyasada çalışan slasher makineleri aylık 700.000-750.000 m’lik üretim kapasitesine çıkabilmekte iken bu makine opsiyonel satın alma imkânları ile aylık 1.300.000 m’ye kadar üretim yapabiliyor. Makine bu kapasiteye çıkarken işletme ve operasyon maliyetleri sadece yüzde 12’lik bir artış gösteriyor. Bu da özellikle ticari koleksiyon üreticileri için avantajlı üretim sunuyor.”
‘’16 TEKNEYE KADAR ÇALIŞIYOR’’


Tasarım esnekliği dolayısıyla uygulamada 16 tekneye kadar çalışma imkânı sunan makinenin farklılıklarına da değinen Kesim, “Makineyi farklı kılan bir diğer özellik ise boya tekneleri arasında oksidasyon yolu en uzun olan makine olması. Temsan, iklimlendirme tekniklerinin iplik ve elyaf üzerinde etkilerindeki tecrübelerinden yola çıkarak bu makinenin uygulamasına özel bir klima sistemi de ekledi ve çalışma esnasında oksidasyon kalitesini yüzde 4’e kadar arttırdı. Ayrıca Türkçe ve İngilizce yazılımı ile kullanıcılar için kolay kullanım ve adaptasyon imkânı sağlıyor’’ diye konuştu.
1960'dan beri en ideal sistemleri sağlamak ve en son teknolojileri takip etmek üzere Know-How konseptini ve özveriyi bir araya getirdiklerini vurgulayan Kesim, “Tüm dünyadaki acentelerimiz sayesinde, etkili ve hızlı servis çözümleriyle hemen yanındayız. Proje departmanımız ve Ar-Ge Merkezimiz; özel gereksinimlerinize cevap verecek şekilde inovatif çözümleri geliştirmek üzere çalışmalarını aralıksız olarak sürdürmektedir’’ dedi. 
Sadece teknolojiler geliştirmediklerini, ileri teknoloji uygulamalarına dayanan kullanıcı deneyimleri geliştirdiklerini vurgulayan Kesim, “Temsan olarak teknolojiye ek olarak bilgiye odaklanmaya devam ediyoruz. Bilgi, sadece makine imalatını değil, aynı zamanda tekstil endüstrisindeki uygulamaların proses bilgilerini de kapsıyor. Sahibi olduğumuz iplik, dokuma ve denim ipliği boyama tesislerimizde ki reel durum değerlendirmeleri tasarımlarımızda ideale yakın çözümler üretebilmenin temel kaynağıdır.” dedi.
HABER: YAŞAR ERİKLİ

Editör: Haber Merkezi