Yokluk içerisinde mücadele veren Afrika’ya Kurban, Kur’an, Gıda Kolisi bağışı ve Su kuyusu açma faaliyetlerinde bulunan Gönül Elçisi Uluslararası İnsani Yardım Derneği, Yurt içinde de faaliyetlerini sürdürdü. Yurdun bazı bölgelerinde yardıma muhtaç ailelere yakacak, giyim ve gıda yardımında bulunan Gönül Elçisi gönüllüleri kış ayının sert geçtiği Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu İlçesine bağlı Bertiz bölgesinde gıda kolisi dağıtımında bulundu.

ÇALIŞMALARIMIZ YURT İÇİNDE VE YURT DIŞINDA SÜRÜYOR

Gönül Elçisi Uluslararası İnsani Yardım Derneği Kadın Kolları Başkanı Serdar Sarıçiçek başkanlığında, bölgede görev alan kolluk kuvvetleriyle istişare edilerek belirlenen muhtaç ailelere gıda kolisi yardımı dağıtıldı. Gönül Elçisi Gönüllülerini karşılarında gören yöre halkı ise sevinçlerini gizleyemedi. Çetin kış şartlarının hüküm sürdüğü Dulkadiroğlu’nun kırsal mahallelerine giden Sarıçiçek; “Gönül Elçisi olarak yurt içinde ve yurt dışında yardımlarımız tüm hızıyla sürüyor. Tabiki biz bunları bir yere kadar yapabiliriz fakat devamlılığını yurt içinden ve yurt dışından bağışçılarımızın desteği ile yapıyoruz.

BU SOFRADA ‘BENİMDE TUZUM OLSUN’ DİYENLER

Afrika’da içme suyu kuyuları açıyoruz, gıda kolisi dağıtıyoruz. Afrika’da yaşanan açlık ve imkânsızlıklarla yöre halkı Kur’an-ı Kerim’e ulaşamıyor. Basından takip de edebiliyorsunuz, tahta levhalara yazarak hafız olmaya çalışıyorlar. Gönül Elçisi Uluslararası İnsani Yardım Derneği olarak dev bir çalışma başlattık. Berat Kandilinin yaşanacağı o mübarek günde başkanımız bağışlanan 10 bin Kur’an ve kurbanlarla dev bir kardeşlik sofrası kuracak. O sofrada hafızlarımıza ve yetimlere Kur’an dağıtılacak. Bu sofrada tuzu olmasını isteyen bağışçılarımız ise web sitemizden bize ulaşabilirler” Dedi.

BİZ EMANETÇİYİZ, EMANETİ GERÇEK SAHİBİNE TESLİM EDİYORUZ

Kahramanmaraş’la birlikte birçok ilde faaliyetlerinin de olduğunu hatırlatan Gönül Elçisi Uluslararası İnsani Yardım Derneği Kadın Kolları Başkanı Serdar Sarıçiçek şöyle konuştu; “gönüllülerden oluşan ekip arkadaşlarımızla birlikte bağışçılarımızın bağışlarını yöre halkına teslim ettik. Yardıma muhtaç aileleri seçerken de buradaki kolluk kuvvetlerimizden destek aldık. Dernek olarak veren el ile alan el arasında köprü vazifesi görüyoruz. Onların emanetini, muhtaç olduğu halde herhangi bir yardım kuruluşuna ulaşamayan ailelere dağıtıyoruz. O zaman bizimde bağışçımızın da gönlü daha rahat oluyor”

Editör: Haber Merkezi