Milliyetçi Hareket Partisi ve AK Parti’de kongre çalışmaları yapılırken, İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı ise ilçelerde dahil tüm kongrelerini tamamladı.  


İlçe kongrelerinin başlamasının ardından koronavirüs sürecinde kongreleri erteleyen AK Parti’de, normal şartlarda 26 Temmuz’da ilçeler kongrelerinin tamamlanması planlanıyordu. Ancak pandemiyle birlikte süreç yeniden ertelendi. Milliyetçi Hareket Partisi’nde ise başvuruların Ağustos ayı içerisinde alınacağı öğrenildi.  

 


İlçe kongrelerine 15 Ağustos’ta Afşin ve Ekinözü ile start verecek olan MHP’de, 16 Ağustos Göksun, Pazarcık, 18 Ağustos Nurhak, 19 Ağustos Çağlayancerit, 22 Ağustos Onikişubat, 23 Ağustos Andırın Türkoğlu, 29 Ağustos Elbistan ve son olarak 30 Ağustos Dulkadiroğlu İlçe Başkanlığı kongresi ile İlçe kongreleri tamamlanacak. MHP Genel Merkezin almış olduğu karar doğrultusunda kongrelere tek adaylı değil çoklu adaylar ile gidilebileceği ön görülüyor. AK Parti’de ise pandemiden dolayı bir aksaklık olmazas, Eylül ayında yapılmasının planlandığı öğrenildi. 


 
 

Editör: Haber Merkezi