ŞEHİT ÖĞRETMENLER İLKOKULU ÖĞRENCİLERİ CEVİZLİ PARKTA

Telafide bende varım kapsamında bir grup öğrenciyle Dulkadiroğlu Belediyesinin muhteşem hizmetlerinden sadece biri olan, son günlerin gözde mekânlarından olan Cevizli Parkı ziyaret edildi. Öğrencilerin çok hayran kalmasının yanında, park içerisinde oluşturulan “Şairler ve Yazarlar Köşesini” de ziyaret ederek şiir diyarının, Edebiyatın Başkentinin küçük şairler bu köşeden çok etkilendiklerini belirttiler.

TELAFİDE BENDE VARIM KAPSAMINDA ŞEHİT ÖĞRETMENLER İLKOKULU KÜLTÜREL GEZİLERİNE DEVAM EDİYOR

Daha sonra Telafide bende varım kapsamında Kahramanmaraş Kurtuluş Destanı Panorama Müzesi ve Mutfak Müzesini bir grup öğrencilerle gezilerek tarihe şahitlik edildi.Öğrenciler gezi boyunca bir çok yeni bilgileri bilgi dağarcıklarına ekledi.

ŞEHİT ÖĞRETMENLER İLKOKULU ÖĞRENCİLERİ 7 GÜZEL ADAM EDEBİYAT MÜZESİNDE

Şehit Öğretmenler İlkokulundan bir grup öğrenci 7 Güzel Adam Edebiyat Müzesine bir gezi gerçekleştirdi. Tüm bölümleri dikkatli bir şekilde gezen öğrenciler, küçük şaireler ustalarıyla tanıştı. An oldu küçük şiir dinletileri eşliğinde duygulandılar. Ustalarının varlıklarından haberdar oldular. Kütüphane bölümünde bulunan okuma salonunda mısralara can verdiler, ses oldular.

Bu gezide şu eksikliği fark ettim. Kahramanmaraş’ımızın değerlerinin okullarımızda oluşturulan köşelerle, yapılacak olan etkinliklerle tanıtılmasının gerekliliğine bir kez daha inandım. Tüm eğitim gören öğrencilerimizin her seviyede oluşturulan müzeleri görmeleri, tanımaları için çalışmalara başlamak tarihi bir önem arz etmektedir.

 ŞEHİT ÖĞRETMENLER İLKOKULU ÖĞRENCİLERİ KÜLTÜR ve TURİZM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜNDE

Kültür Spor ve Turizm Dairesi Başkanlığı Kültür ve Turizm Şube Müdürü Selahattin Uğur’da ziyaret edildi, yeni görevinde başarı dilekleriyle birlikte hayırlı olsun temennisinde bulunuldu, ziyarette öğrencilerle Büyükşehir Belediyesinin kültür sanat edebiyat tiyatro etkinlikleri üzerine sohbet edilip, öğrencilere kitaplar hediye edildi, başarı dilediler.

Kültür ve Turizm Şube Müdürlüğünde ayrıca şehrimizin değerlerinden Tarihçi Yazar Sayın Mehmet Işık’la kısa bir sohbet eden öğrenciler, yazar olmanın ipuçları konulu kısa bilgiler aldılar.

Şehit Öğretmenler İlkokulu Müdürü Erol Yolumaz, gezi tamamlandığında” Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemize ve Dulkadiroğlu Belediyemize , Büyükşehir Belediyesi Kültür Spor ve Turizm Dairesi Başkanlığı Kültür ve Turizm Şube Müdürü Sayın Selahattin Uğur’a, Tarihçi Yazar Sayın Mehmet Işık’a öğrencilerime yaşattıkları bu güzel anlar için teşekkür ederim.” dedi. (HABR: YASEMİN YÜZBAŞIOĞLU)

Editör: Haber Merkezi