Şehir merkezinde bütüncül bir tarihi doku oluşturacak proje için çalışmalar sürüyor.

Önce adliye daha sonra emniyetin bazı birimlerinin içinde bulunduğu binanın yıkımı tamamlandı. Proje, aralarında Valilik ve Özel İdare İş Merkezi dahil 25 yapı ve 300 bağımsız birimin yer aldığı adada hayata geçirilecek.

Tüm adanın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüm alanı ilan edilmesiyle başlayan süreçte, hayata geçirilecek proje kapsamında, 40 dönümlük alan çalışması yapılacak.

İlk kazma vuruldu

Proje kapsamında İl Özel İdare İş Merkezi’ndeki esnafa tahliye sürecinin tamamlanmasının ardından, ilk kazma vuruldu. Yaklaşık 40 dönümlük alanda bir dönüşüm çalışması yürütülüyor. Valilik ve adliye ile birlikte AFAD binası özel mülkiyete konu olan 40 dönümlük alanın dönüşümü gerçekleşecek.

4 ay içinde yıkım tamamlanacak.

Kahramanmaraş’ta 1994 yılında yapılan İl Özel İdare binası, gerek mimari yapısı, renkleriyle kentin simgesi haline geldi. İnternet arama motoru Google'a 'Dünyanın en saçma binası' yazılıp, görsellerde arama yapıldığında ilk sırada çıkan binanın 2019 yılında yıkılmasına karar verilmişti. Bina aynı zamanda vatandaşlar arasında adres tarif noktası olarak da kullanılıyordu.

Editör: Haber Merkezi