Havacılık dünyasında çok önemli bir yeri olan Rolls-Royce, İngiltere’de görücüye çıkardığı kendi sınıfında dünyanın en hızlı tamamen elektrikli uçak modeliyle geçtiğimiz yıl çok ses getirmişti.

Tek kişilik tasarlanan bu pervaneli uçak modeli, kısaca temel seviyede üzerinden geçmek adına modern bir tasarıma sahip. Uçak bildiğimiz kadarıyla 6 bin hücreli pil paketi ile normalde 400 kW, maksimumda ise 750 kW (Yaklaşık 1.000 beygir) güç üretebiliyor. Bu yüksek güç ile daha önce 480 km/s hıza çıkabileceği söylenen elektrikli uçağın, İngiltere merkezli son testinde tam 623 km/s hıza ulaşabildiği aktarıldı. Bunun tamamen elektrikli uçak modelleri arasında bir rekor olduğu açıklandı. Ayrıca bu rekorun sadece uçağın kendi sınıfı için değil, mevcut tüm elektrikli uçaklar arasında olduğu belirtildi. Gelecek içi büyük gelecek vadeden uçak, şimdilik tek şarjla 320 km boyunca uçabiliyor.

Pilleri korumak adına aktif bir soğutma sistemiyle tasarlanan uçağın, üç adet 750R e-motor üzerine kurulacağı Rolls-Royce tarafından verilen bilgiler arasında yer alıyor. 

Editör: Haber Merkezi