Geçtiğimiz dönem domates, biber ve hıyarın karışık üretildiği serada bu sezon tek çeşit olarak hıyar üretimi yapılmakta ve teknik ekibimiz tarafından düzenli olarak takibi ve kontrolü gerçekleştirilmektedir.

Bugün hem seramızı kontrol etmek, hem üretim durumunu değerlendirmek hem de sera sahibi ile kısa bir söyleşi yapmak amacıyla İlçe Müdürümüz Cemal KARASAKAL ile birlikte Evri Mahallemizde bulunan seramıza bir ziyaret gerçekleştirdik.

Sezon başından bu yana 30 ton verim aldığını ve hedefinin 60 tona ulaşmak olduğunu belirten Yusuf ERTENLİCE,  ürünlerinin hem aroma hemde görüntüsü itibariyle tercih edildiğini, şu ana kadar 1.50 lira ile 7 lira arasında ürün sattığını ve şu an ortalama 4 liradan talebe yetişemediğini belirtmiştir. Gerçekleştirdiğimiz bu kısa sohbet esnasında bazı düşüncelerini bizlerle paylaşan çiftçimiz;

“Ben yaklaşık 10 yıl önce evimin bahçesinde kendi çabamla küçücük bir sera ortamı kurmuştum. Kış günü o küçük serada yetiştirdiğim sebzeleri yediğim gün bu hayale kapılmıştım. Şimdi bu hayalimin gerçekleşmesinde bana yardımcı oldukları için başta Sayın Valimiz Vahdettin ÖZKAN Beyefendi olmak üzere İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlerime ve emeği geçen tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Bu sera sayesinde köyümde istihdam oluşturmuş olduk. Şu an 7 aileden yaklaşık 35 kişi bu seramız sayesinde ekmek parasını kazanıyor. Benim hayalim elbette ki burada sınırlı kalmayacak. Hedefim köyümde seracılığı daha da artırmak ve yurtdışına ihracat yapmak. Kısmet olursa bu yolda işimi daha da ilerletmeyi ve seramı büyütmeyi amaçlıyorum. Bu işe girmeyi düşünen tüm çiftçi dostlarımın cesur olmalarını ve adım atmalarını tavsiye ederim. Eğer bu işi büyütebilir ve köyümüzde yaygınlaştırabilirsek kendi pazarımızı kurabileceğimizi ve hep birlikte daha iyi kar sağlayacağımızı düşünüyorum.” diyerek bölgedeki diğer çiftçilerimizi seracılığı düşünmeye davet etmektedir.

Pazarcık İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak İlçemiz tarımının daha üst noktalara taşınması, çiftçilerimizin daha karlı üretim yapabilmesi amacıyla gerçekleştirdiğimiz çalışmaların böyle olumlu neticeleri ile karşılaşmaktan duyduğumuz memnuniyetle birlikte bu projede öncü ve istekli olduğu için değerli çiftçimize ve ilçemize bu hizmetin ulaşmasında emeği geçenlere ayrıca teşekkür ederiz. Pazarcık için çalışmalarımızın artarak devam edeceğini bildiriyor, sağlıklı ve bereketli günler diliyoruz. 

HABER MERKEZİ

Editör: Haber Merkezi