Koronavirüs ile mücadelenin başladığı Mart ayı içerisinde durma noktasına gelen ikinci el araç alım ve satımı, normalleşmeyle birlikte hareketlenmeye başladı. Kahramanmaraş Oto Galericiler Sitesi Başkanı Turan Demirciler, yeni çıkan kredi paketleri sonrasında hareketlenmenin başladığını söyledi.

Piyasa hareketlenirken, diğer yandan araç fiyatlarının hızlı şekilde yükselmesinden dolayı şikayetçi olduklarını dile getiren Demirciler, ''Sattığımız aracı tekrardan yerine koyamıyoruz. Böyle olunca da, biz bir nevi sermaye olarak küçülüyoruz'' dedi.

2019 yılında değeri 60-70 bin ortalamasında olan bir aracın bu yıl 110-120 bin liraya kadar yükseldiğine değinen Demirciler, bu durumun hem tüketiciyi hemde esnafı zor duruma düşürdüğünü belirtti.

Demirciler, araç piyasasının günü birlik borsa gibi değiştiğini de ifade ederek şunları kaydetti;

''Kredi faizlerinin düşmesi ve ikinci al araçlara da kredi verilmesi, şu anda piyasada ikinci el araç bulunmaz hale getirdi. Sıfır araçlardaki tüketime yönelikte hızlı bir hareketlenme başladı.''

Oto galerici esnafı Kasım Kaba ise sattığı aracın yerine aynı değerde araç bulamadıklarını belirterek, ''95 bin liraya sattığım bir araç daha sonra 140 lira olarak karşıma çıkıyor'' diye konuştu.

HABER-FOTO: ÖMER FARUK SALMAN

Editör: Haber Merkezi