10 YIL GERİYE GİTTİK!

Pandemi’de en çok etkilenen sektörlerden bir tanesi de bizim sektördür diyen Kahramanmaraş Terziler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Muhlis Akkurt, “Hem Konfeksiyon, Hem imalat, hemde perakende sektörü, Yani bizim Terziler konfeksiyoncular dediğimizde bizim Tekstil bölümünde bütün branşlara ayrılıyor. Bizler çok zarar gören sektörlerden biriyiz. Şükürler olsun ki Bayramdan sonraki Normalleşme ile Esnaflarımızın da yüzü gülmüştür. İnşallah böyle devam eder. Tabi Pandemi 1,5 yıldan bu yana başımıza bela, bizlerde Odamız olarak Esnafımızın her zaman yanında oluk ve yanında olmaya da devam ediyoruz” dedi.

“ESNAF OLMAZSA ŞEHİR EKONOMİSİ OLMAZ”

Kahramanmaraş halkından yerel esnaftan alışveriş yapması yönünde ve E- Ticarete karşı önlemler üretmeye çalışıyor. Esnaf olmazsa şehir ekonomisi olmaz, Kahramanmaraş’ta esnaf olmadığını düşünülemez. Esnafı olmayan bir şehir yok olmaya meyillidir ve hayatın her anında esnaf vardır. Sanal alışveriş yerine reel ve yerel alışverişe vatandaşlarımızı davet ediyoruz. Yerel ekonominin dışa aktarıldığını düşünürsek bu durumun şehrimizin ekonomisin ve esnaflarımızın aleyhine olduğunu net bir şekilde söyleyebiliriz. Esnaf kalkındığı takdirde şehir kalkınır” ifadelerine yer verdi.

“TOPTANCILAR SİTESİ LAZIM”

Ekonomiye hem katkı Hem de Kahramanmaraş’ta markalaşma adına toptancılar sitesinin oluşturulması lazım diyen Kahramanmaraş Terziler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Muhlis Akkurt, “Bizim Kahramanmaraş’ımızın da 200 civarında imalatçımız var, bu imalatçılarımızın birçoğu ünlü markalara fason iş yapıyor. Aklınıza gelen bütün markalardan şunu unutmayın Kahramanmaraş’ta ürün çıkartıyor. Bizim Toptancılar sitesine ihtiyacımız var. Sanayi sitesine tekrar ihtiyacımız var. Yüzlerce Tekstil Atölyemiz var, bunları daha nezih daha temiz ortama taşırsak hem sistem açısından hem de kalite açısından önem kazanacak, hem de şehrimizin katma değeri artacak. Ondan sonrada Kahramanmaraş’tan önemli bir marka çıkacaktır. Bu noktada işletmelerimizin önünü açmamız lazım. Bunun da yolu toptancılar sitesinin oluşturulması olacaktır” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi