CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, il parti binasında düzenlediği basın toplantısının ardından Elbistan’da vatandaşlara seslendi.

Malatya Caddesi üzerine kurulan otobüs üzerinden vatandaşlara seslenen Öztunç, sermayeye karşı olmadıklarını ifade ederek, santrale filtre takılmasını istediklerini söyledi.

Öztunç, burada yaptığı açıklamasında; “Bu aralar bu kovid işi yaygın biliyorsunuz. Dikkat ediyorsunuz kovid sıkıntılı bir süreç. Ama Elbistanlı hemşerilerim kovide çok alışkındır niye biliyor musunuz, çünkü zaten 25-30 yıldır bu termik santrali yüzünden kovid gibi illetlere alışık bir bünyemiz var maalesef böyle bir gerçek var. 25-30 Afşin Elbistan'ın havası kirli ve kirli bir havada yaşıyoruz. Sabahları uyandığınız zaman o isi almıyor musunuz?  Gözünüzü şöyle çevirdiğiniz zaman o dumanları görüyor musunuz? Kışın kar yağdığı zaman simsiyah olduğunu fark etmiyor musunuz? Dünyanın hiçbir ülkesinde yoktur bir tek Türkiye de Elbistan da, Afşin’de var.

En son TBMM’de bir yasaya geldi, yasaya göre bu santral filtresiz çalışsın diye oylandı. Etmeyin dedik karşı çıktım anlattım, burada yaşayan yüzlerce insan var yazıktır günahtır dedim. Ama oylamaya gidildi Kahramanmaraş milletvekilleri arasında bir tek ben ret oyu verdim, hepsi kabul oyu verdi.

Aradan bir süre geçti mücadeleyi sürdürdük de, daha çok konuştuk, ekranlara çıktım televizyona çıktım anlattım anlattıkça anlattım. Sonrasında Sayın Cumhurbaşkanı  yasayı veto etti. Beş dakika sonra baktım kabul oyu veren milletvekillerine ellerine telefon almış, sosyal medyadan ‘Ne güzel yaptın Cumhurbaşkanım helal olsun’  paylaşımlarda bulundular. Böyle olmayın, o zaman niye kabul oyu verdin kardeşim sen, madem öyle olması gerekiyor. 

6 ay sonra bir gün bütün milletvekilleriyle Kahramanmaraş’a geldik. Hep beraber gittik santrale ve dediler ki, ‘filtre taktık’.  Bizde görelim dedik.  Bize bir yer gösterdiler filtre modelleri bir komedi. Toplantıda açık açık söyledim,  ben buna razı değilim. Ama hükümet de buna izin verdi.  Ben çalışan sermayeye karşı değilim, sermaye düşmanı değilim. İşçinin çalışmasını isteyen biriyim. İşçi çocuğuyum ben, işçi işsiz kalsın istemem. Enerji üretilsin, enerji üretimine karşı değilim. Ama bir gerçek var enerji üretilsin, işçimiz kazansın, sermaye parasını kazansın ama temiz hava da kazansın filtre takılsın dedik kötü bir şey mi söyledik?” ifadelerine yer verdi. HABER MERKEZİ

Editör: Haber Merkezi