Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek 2019 yılında yapımını tamamlayarak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne teslim ettiği Kısa Süreli Engelli Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin (KIYAM) tanıtım toplantısını kahvaltı programı ile gerçekleştirdi.

“BİZİM ÖNCELİĞİMİZ ÇOCUKLARIMIZ İÇİN YAPTIĞIMIZ YATIRIMLARDIR”

Onikişubat Belediyesi olarak eğitim alanında gerçekten iyi yatırımlar yaptık Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, “İlçemizde Fiziki çalışmalarımızda var ama bizim önceliğimiz çocuklarımız için yaptığımız yatırımlardır. Bu bağlamda 7 tane okul yaptık. Bir kısmı yurtları ile beraber. Yakın bir zamanda Tekir’e yaptığımız hem ortaokulu hem lisesi olan binamızı da öğrencilerimizin hizmetine açacağız. Geçen yıl yapamadığımız üniversite hazırlık kurslarımıza bu yıl yeniden başlıyoruz. Özel çocuklarımız için, onların rehabilitasyonu için yaptığımız okullar bizim için çok daha önemlidir” ifadelerini kullandı.

“BU MERKEZ ÇOCUKLARIMIZLA BİRLİKTE ANLAMLI HALE GELECEK”

Bu merkezi bizlere tahsis eden Onikişubat Belediye Başkanımıza şükranlarımızı arz ederiz diyen Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mutlu Kaya, “Onikişubat Gündüz Bakım Evimiz 15 Temmuz 2020 tarihi itibariyle fiilen hizmete başlamış olup, sayın cumhurbaşkanımızın ilimize teşrifleriyle de resmi açılışı tamamlanmıştır. Özellikle engellilerimize ve engelli ailelerimize rehabilitasyon hizmetini verebilmek adına kurumumuz 5 müstakil evden oluşmaktadır. 5 müstakil evimizin olması engellilerimizin erişilebilirliği açısından çok kıymetlidir” dedi.

“BÖYLE BİR TESİSİ ONİKİŞUBAT’A YAKIŞIR”

Programda konuşan TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç ise “Öncelikle bu tesisi yapan, belediye bütçesini buraya aktaran Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’e teşekkür ediyorum. Eğer bu ülke önceki dönemlerde olduğu gibi belediyesine paraları gönderemese, sizden alınan vergiler yüzde 87 oranında faize gitse hiç şüphe yok ki bugün böyle tesisleri yapmak, bunları açmak ve bu güzel kahvaltılarda bir araya gelmek mümkün olmayacaktı” dedi.

Editör: Haber Merkezi