Türkiye'de koronavirüsle mücadele kapsamında 16 Mart itibarıyla düğün salonlarının faaliyetleri geçici süreliğine durdurulmuştu. Ülke Gündemine yönelik Kabine toplantısı yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, düğün salonlarının belirlenen kurallara göre 1 Temmuz'da açılacağını söyledi. Nikah ve düğün salonlarının açılma tarihi belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Kabine Toplantısı'nın ardından önemli açıklamalar yapılırken düğün salonlarının açılış tarihi de duyuruldu.

TEDBİR ELDEN BIRAKILMAYACAK!

Bilindiği gibi, corona virüsü önlemleri kapsamında bu yerlerin faaliyetleri geçici olarak durdurulmuştu. Kabine Toplantısı'nın ardından kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nikah salonları, 15 Haziran'dan itibaren, düğün salonları ise 1 Temmuz'dan itibaren belirlenen kurallara uygun şekilde hizmet vermeye başlayacaktır” ifadelerini kullandı.

Yeni düğünlerin sosyal mesafeli, maskeli olacağı belirten tedbirlerde, İçeri girenlerin ateşi ölçülecek ve dezenfektan kullanacak. Fiziki mesafe ayarlanacak. Takı töreni olmadan, kutu ya da zarfa koyulacak. Oyunlar ise mümkün olduğu kadarıyla sosyal mesafe kuralların uyularak gerçekleşecek.

Editör: Haber Merkezi