7 Haziran 2021 Pazartesi (bugün) saat 14:30 da açılışını gerçekleştirilecek “Mum, IŞIK, UMUT” resim sergisi filarmoni sanat akademisi sergi salonunda 17.06.2021 tarihine kadar sürecek.

En büyük hayalinin vakıf aracılığıyla Kahramanmaraş’ta sanat, bilim ve kültürün gerçek anlamda kendisinden sonrakilerin rahat edebileceği, gençlerin idealleri gerçekleştirebilmeleri için zemin hazırlamak olduğunu söyleyen Işık, “sevdiğim işi yaptığım için bu bana ödül gibi geliyor” dedi.

“Mum, Işık, Umut” Temalı resim sergisi hakkında konuşan Ünlü Ressam Sait Işık, Sergilenen Eserler sanatçısı tarafından renklendirilen, tasarımlanan birer mektuptur. Sergi; Postacı görevini görerek bu mektup eserini anlayan, bir bağ kuran izleyicisidir. İzleyici, görsel şölenle sunulan bu mektubu okuduğu an etkilenir ve ressamın vermek istediği mesajı, öyküyü, kendisine aktarıldığının bilincine varır. Artık söz duygu ve analiz izleyicindir. “MUM Ağlamadıkça, Alev Gülmez” der, Mevlana Celaleddin Rumi. Yunus emre “Aşk Aşık-ı, Şir eder, aslanı zincir eder, katı taşı mum eder” diyerek mumun mistizmine öncülük eder. Biz ressamlar olarak “Mum’mu: öğretmen, sanatçı, anne, lider, doğum ve ölüm, romantizm, tarih, mitoloji, metafizik, teknoloji, fedakarlık, soyut diyalektik, uyanış, yardımlaşma, dilek tutma, masal, göz yaşı, gizem, zaman, medeniyet gibi ana başlıkları, renk biçim olarak resim aracılığıyla sunuyoruz.

“Mum, IŞIK, UMUT” resim sergimizdeki eserleri ; klasik, soyut figüratif, sembolizm, ekspersyonizim (dışa vurumcu), romantizm, fantastik, sürrealizim ( Gerçek Üstücülük), abstrack (ÖZ), kavramsal, fotoğrafik tarzlarla betimledik. Sergimiz filarmoni sanat akademisi sergi salonunda 17.06.2021 tarihine kadar sürecektir. Sergiye Katılan Ressamlarımız: Ayşe Serin Tok, Ayfer Çakar, Bedriye Palabıyık, Fatma Kılınç, Fatma Kavak, Fatma Çiriş, Melek Erat, Nihal Kesici, Sait Işık, Tuba Şimşek, Tuğba Gürocak, Zahide Apak Barazi’den oluşmaktadır.

“ÇOK YETENEKLİ GENÇLER GÖRDÜM VE KEŞFEDİLMEYİ BEKLİYORLAR”

Işık, “Sanatçı bir toplumun modelidir. Sanatçı, örnek kişileridir. Biz gayret ettikçe sanat aşkı da yelpaze olarak genişleyecektir. Şuana kadar 4 bin ‘in üzerinde karma sergi yaptık kişisel sergim 60’ı buldu diyebilirim. Bir tabloyu 8 dakikada yaptığımda oluyor bir günde de yaptığım oluyor. Ben bir tablo üzerinde çalışmıyorum birkaç tablo üzerinde çalışıyorum. En büyük hayalim vakıf aracılığıyla Kahramanmaraş’ta sanat, bilim ve kültürün gerçek anlamda bizden sonra gelenlerin daha rahat edebileceği ve yapmak istedikleri, gerçekleştirmek istedikleri idealleri gerçekleştirebilmeleri için zemin hazırlamak. Ben buraya geldiğimde öyle ortam bulamadım. Çok yetenekli gençler gördüm ve onlar keşfedilmeyi bekliyorlar. Sadece sanat değil bizim kültürümüzde çok zengin” dedi.

“SANAT KAHRAMANMARAŞ’TA NİYE OLMASIN”

Işık, “Almanya’da kalabilirdim ama Türkiye’ye geldim. Sanatın kalbi olan İstanbul’da da kalabilirdim ama Kahramanmaraş’ta niye sanat olmasın diyerek memleketime yerleştim. Aile çok önemli ve Anne babanın hiçbir zaman hakkı ödenmez. Artık onların yanında bulunmak istedim. Benim en büyük destekçim annem. Resim konusunda yeteneğimi bildiği için annem çamurdan reflöf yaptığım resmi saklamış. Bu benim için unutulmaz bir anı çünkü şimdi yapmak istesem yapamam o resmi. Tüm resim sanatıyla ilgilenen arkadaşlar başkasının eserlerinin kopyası değil, orijinal eserler yapsınlar. Başkasının kimliğindeki fotoğrafı çıkarıp kendi fotoğrafımızı koyup bu benim kimliğim demek ne kadar doğru. Kafalarındaki kurgularla tasarım yapsınlar. Çok iyi ustalardan yararlansınlar. Orjinal işler çıkardıkça sanat konusunda söz sahibi olabiliriz” dedi. (HABER: MELİHA KÜÇÜKÖNDER)

Editör: Haber Merkezi