Koronavirüs süreci nedeniyle yaklaşık 3 aydır bir araya gelemeyen ve dağlardan uzakta kalan motosiklet tutkunları, normalleşme sürecine geçilmesinin ardından haftasonu yaptıkları organizasyon ile buluştu.

Menzelet Barajı yakınlarında bulunan dağlarda buluşarak hem özlem gideren hem de antrenmanlarını yapan ekip, Kahramanmaraş'ta Bugün Gazetesine yaptığı özel açıklamada, kente pist yapılmasını istediklerini söyledi.

18 ile 50 yaş arasında, yaklaşık 40 kişinin bulunduğu grupta motosiklet tutkunlarına öncülük eden ve başkanlık yapan Galip Köse, adrenalin dolu ve eğlenceli bir spor olduğu için dağ motorculuğunu seçtiklerini söyledi.

Genel olarak doğa gezileri yaparak antrenmanlarını sürdürdüklerini belirten Köse şunları kaydetti; ‘’Engebeli ve dağlık kross için uygun olan yerleri tercih ediyoruz. Koronavirüs sürecinde motorlardan ayrı kalmıştık. Bugün de o sıkıntıyı atmak için buradayız ve eğlencemize devam ediyoruz.’’

Grubun en yaşlı üyesi olan 50 yaşındaki Seyfullah Dodak ise Kahramanmaraş’ta parkur olmadığı için sporcu yetiştirmekte zorlandıklarını belirterek, ‘’Bununla ilgili yetkili kurumlara müracaatlarımızı yaptık. Müsait bir yer bulunduğu zaman yapacaklarının sözünü verdiler. O zaman yarışlara daha çok kişi götüreceğimize inanıyorum. Bu spor şehirden uzak, doğa içerisinde gerçekten çok etkili oluyor. Bende psikolojik olarak rahatladığım için yaşıma rağmen oğlumla birlikte bu sporu yapıyorum’’ dedi.

Motosiklet tutkusunun çocukken bisiklete binmeye başladığı dönemlerden geldiğini söyleyen Emrah Salman, ‘’Grup ile sosyal medya üzerinden tanıştım ve 2 yılda çok güzel dostluklar edindim. İnşallah grubumuz ile birlikte yarışlarda başarılarda elde etmek istiyoruz’’ dedi.

Motosiklet tutkunları gittikleri dağlarda bazı bölgelerde köylülerin rahatsız olduğunu belirterek, kente bir pist yapılmasının şart olduğunu söyledi.

HABER-FOTO: ÖMER FARUK SALMAN

Editör: Haber Merkezi