Suları daha dikkatli ve duyarlı kullanma yönünde çağrıda bulunan AK Partili Sezal ve Özdemir, su zengini şehirler arasında olan Kahramanmaraş’ta dahi vatandaşların daha dikkatli ve duyarlı olmaları gerektiği vurgusunu yaptı.

 Su ve elektriğin milli servetimizdir olduğunu söyleyen Sezal, bu süreçte kullanımlarımıza daha dikkat etmenin gerektiğini belirterek şunları kaydetti:

“Mevsimler kaydı kuraklık gibi bir sıkıntı var. O yüzden ben hemşehrilerimizden özellikle suları dikkatli kullanmalarını istiyorum. Önümüzdeki günlerde bir yağış görünüyor. Artık kış biraz ileri doğru kaymaya başladı. Gereksiz su kullanımı, gereksiz elektrik kullanımı, yani bir lambayı evde açık bıraktığınız zaman ya da damlayan bir musluğu tamir etmediğiniz zaman bunları üst üste koyduğunuzda büyük büyük kayıplar ortaya çıkıyor.” dedi.

 Dinimizde israfın hoş karşılanmayan günah sayılan bir eylem olduğunu hatırlatan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir ise şöyle konuştu:

“Doğal olarak da insanlarımız su israfına karşı daha da dikkatli olmalıdır. Şimdi tasarruf, kuraklık olsa da olmasa da yapılması gereken bir şey, dinimizde israf hoş karşılanmayan günah sayılan bir eylem. Bir şey olmadığında kıymetin farkına varıyorsunuz. Mesela sağlığımızı kaybettiğimizde bunun farkına vardık. İlk zamanlar biliyorsunuz maske bile taktıramıyorduk şimdi insanlar sokağa çıkmıyorlar. Niye? Sağlıklarının kıymetini bildiler.”

Suyun öneminin büyük olduğunu vurgulayan Özdemir, “O yüzden elimizdekilerin kıymetini bilelim. Bu sadece kuraklığa mahsus bir durum değil, ortak kullandığımız hava her şey, birbirimizin hukukunu gözetmek bile bunun içinde vatandaşlarımız biraz daha dikkat etsinler.” diye konuştu.

HABER: ÖMER FARUK SALMAN

Editör: Haber Merkezi