Özellikle son 7 yılda değişim, dönüşüm ve değer kapsamında gelişen, metropol ilçe olma yolunda hızlı ve emin adımlarla ilerleyen Türkoğlu, Belediye Başkanı Osman Okumuş’un vizyonerliği ile değerine değer katıyor. Sosyal belediyecilik anlamında yaptığı birbirinden özel ve farklı projelerle Türkoğlu’lu vatandaşların gönül dünyalarında yer edinmeyi başaran Başkan Okumuş, teknik ve kültürel alanlarda da dev yatırımlara imza atıyor.

TÜRKOĞLU SANAYİ ADRESİ OLACAK

Türkoğlu için uzun zamandır dillendirilen GIDA OSB ile ilgili gelinen son aşamaları gazetemize anlatan Türkoğlu Belediye Başkanı ve Türkoğlu OSB Başkanı Osman Okumuş, 60’a yakın başvuru olduğunu söyledi. 2015 yılından bu yana mücadele verdiklerini belirten Osman Okumuş, “Yaklaşık 5 yıldan beri gıda organize sanayi için uğraşıyorduk. Tarım Bakanlığından onayları aldık. Sanayi bakanlığından bu ay içerisinde sonuçlar gelecek ve müteşebbis oluşturup Bölgenin en büyük Gıda organize sanayisini kuracağız. Projelerin hayata geçirilmesiyle birlikte 10 bin kişiye istihdam olanağı sağlanırken, şehrimizin ekonomik kalkınmasına ve marka şehir olmasına katkıda bulunulacak” dedi.

DOMUZTEPE, GÖBEKLİTEPE GİBİ SES GETİRECEK

Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesindeki Taş Çağı'na ait Domuztepe Höyüğü'nün, kapladığı 22 hektar ile bu çağın dünyadaki en büyük arkeolojik kazı alanı olduğu belirten Başkan Okumuş, “Tabi turizm potansiyelimizde var. Bu da Türkoğlu Kel ibişler mevkiinde domuz tepe kazıları var. Yılda yaklaşık 3 ay kazı yapılıyordu şuanda 12 aya çıkarıldı. Bu da bizim uğraşlarımızla birlikte Hacettepe Üniversitesinden Halil Hocam çalışıyor. Yani inşallah Göbekli tepe gibi ses getirecek bulgulara rastlanıyor. Bizde bunlara destek veriyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi