TV8’de yayınlanan MasterChef’te bugün Kağıt Kebabı için yarışıldı. Üçlü düelloların devam ettiği yarışmada, şef adayları büyük süre kaybı yaşadı. Mehmet Şef yarışmacıları “Yemek kitabını mı getireyim buraya?" şeklinde azarlarken, yarışan isimler arasında bulunan Disleksi hastası Ece Aysal, tabağı şefler tarafından tadılırken gözyaşlarına hakim olamadı. Ece’nin büyük mücadelesi şefler ve diğer yarışmacılar tarafından da tebrik aldı.

MasterChef yarışmacısı gözyaşlarına hakim olamadı!

TV8’in sevilen yarışması MasterChef’in yeni bölümünde Merve Karagül, Çağatay Akgül ve Ece Aysal yarıştı.

Üçlü düelloların son sürat devam ettiği bölümde Kağıt Kebabı rüzgarı esti. Kağıt kebabının yapımını tam anlamıyla bilmeyen yarışmacılara şefler kebabın yapımı ve kullanacakları malzemeler hakkında bilgi verdi.

Tabak veya güvecin kullanılmadığı yemekte, yarışmacılar büyük bir süre sıkıntısı yaşadı.

Sürenin azalmasına rağmen halen yemeği fırına vermemiş olan yarışmacılar Mehmet Şef’ten azar işitti. Mehmet Şef yavaşlıklarından dolayı "Yemek kitabını mı getireyim buraya?" şeklinde yarışmacılara çıkıştı.

Daha önce Disleksi hastası olduğunu açıklamış olan yarışmacılardan Ece Aysal tabağı şefler tarafından tadılırken, duygusal anlar yaşadı ve gözyaşlarına hakim olamadı. Mehmet Şef Çağatay’ın tabağından da memnun kalmadı.

Tadımlar sonrası Disleksi ile mücadele eden Ece Aysal, üçlü düelloda elenen ilk isim oldu.

Somer Şef ve diğer şefler yarışmacı Ece'nin Disleksi ile mücadelesini tebrik etti.

Ece, gözyaşları içinde yarışmaya veda ederken, turun kazanan ismi ise Trabzonlu Merve Karagül oldu.

"Keşke Ece kazansaydı"

Karagül, kazandıktan sonra “Benim hayatım kaybetsem de normal devam ederdi ama keşke kazanan Ece olsaydı. Onun için çok başka olurdu.” şeklinde konuştu.

Disleksi hastalığı nedir?

 Disleksi hastalığı nedir?

Öğrenme güçlüğü olarak da bilinen disleksi, bir bireyin normal zeka düzeyinde olmasına rağmen dil, okuma, ve yazma becerilerinde sorunlar yaşamasına sebep olmaktadır. Disleksisi olan bir kişi, konuşma seslerini tanısa bile, bunların harfler veya kelimeler ile olan ilişkilerini öğrenmede zorluk yaşamaktadır. Genellikle okuma bozukluğu şeklinde gözlemlenen disleksi, ayrıca dikkat ve hafızayı da etkileyebilmekte ve beynin dili işleyen bölgelerini de etkilemektedir.

Disleksi belirtileri nelerdir?

Disleksi belirtileri nelerdir?

-Özellikle çocuk yaşlarda kelimeleri söylerken ses sırasını karıştırma veya birbirleri ile benzer kelimeler arasında ayırt etmede zorluk çekme, -Harfler, renkler ve sayıların isimlerini hatırlamada zorlanma, -Geç konuşma, -Yeni kelimeleri öğrenmede yavaşlık olması, -Tekerleme söylemede veya kafiyeleri öğrenmede zorluk yaşama.

Editör: Haber Merkezi