Görev yaptığı süre içerisinde çalışmaları kamuoyu tarafından beğenilmeyen ve valilik talimatıyla görevinden alınan Ahmet Denizhanoğulları’nın yerine, 8 Ağustos 2019’da Arkeolog Safinaz Akbaş atanmıştı. Emekliliğinin de yaklaştığı öğrenilen eski müdür Denizhanoğulları, bu atamaya itiraz ederek Kahramanmaraş İdare Mahkemesine başvurdu ve mahkeme asli görevine iade kararı verdi.

Görev yaptığı kısa süre içerisinde başlattığı projeler ile adından söz ettiren Arkeolog Safinaz Akbaş ise 5 ay içerisinde bir çok proje başlatmıştı. Bugün Gazetesinin de yakından takip ettiği projeler içeriside, 5 adet Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı ve Üniversiteyle, İstanbul bağlantılı tanıtım projesi, 2 tane müze içi etkinlikler projeleri, Denizhanoğullarının gelmesinin ardından askıya alındı.

Ahmet  Denizhanoğulları’nın görevinden alınma süreci, Kültür Bakanlığından ki yeni yapılaşma içerisine girmesi  nedeniyle yaklaşık 16 müze müdürünün değiştirilerek pasif göreve çekilmesiyle olmuştu. Yeterlilik gösteremeyen kişiler yerine daha genç ve dinamik kişiler göreve getirilmişti.

HABER: ÖMER FARUK SALMAN

Editör: Haber Merkezi