Basın mensuplarını tek tek karşılayarak sohbet eden Başkan Mahçiçek, ülke menfaatleri noktasında basın mensuplarının çok önemli bir misyonu olduğunu belirtti. Basın mensupları ile istişare etmekten büyük mutluluk duyduğunu belirten Başkan Mahçiçek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nün mücadele ve direniş ile elde edildiğini ve basın mensupları için çok önemli bir gün olduğunu belirtti.

Medya sektöründe gazetecinin sanal dünyadan daha etkin rol oynadığını ifade eden Başkan Mahçiçek, doğru haberi iletme hususunda gazetecilerin üstün sorumluluklarından bahsetti.

Başkan Mahçiçek konuşmalarını şu şekilde sürdürdü; “Bu ülkenin bekası ile ilgili, ülkenin menfaatlerini savunma noktasında gazetecilerimize çok önemli görevler düşüyor. Ve bizim basın mensuplarımızın bu görevi layıkıyla yerine getirdiklerine inanıyorum. Basın mensuplarımız, vatandaşlarımız ve devletimiz ülkemizin yaşadığı en ufak sıkıntılarda bile birlik ve beraberlik içerisinde dayanışma gösteriyor.

Bu hususta bizim ülkemizle kimse boy ölçüşemez. Kamuoyu oluşmasında dürüst habercilikte ve Kahramanmaraş’ın, Türkiye’nin geleceği ile ilgili yapılması gereken iletişim hareketleri ile çalışmalarını yürüten tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.

Temenni ediyorum ki sağlık ve güzellikler içerisinde önümüzde ki yıllarda tekrar bir arada oluruz” ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi