Kahramanmaraş'ta son dönemde artan EVİM isimli organizasyon firmaları olması sonrasında Tüketiciler Birliği Genel Başkanvekili Nesih Tanrıverdi, konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu. Mağdur olmadan önce herkesin kendini garantiye alması gerektiğini söyledi.

"TEMİNAT ÖNEMLİ"

Bu trendin lokomotif görevini de EVİMciler isimli firmaların yaptığını belirten Tanrıverdi, Evimcilerin metodu çoklu tüketici grupları bulup bunları sıra ile ev sahibi yapma şeklinde özetlendiğini ve tüketicilerin lansman fırsatlarından yararlanmak için maketten ya da örnek daireden gördüğü evi satın alırken ön ödemeli konut satış sözleşmesi imzaladığını, burada satıcının, tüketicinin ödediği veya ödeyeceği bedel için bir teminat göstermesi gerektiğini vurguladı.  

"NOTERDE DÜZENLEYİN"

Teminatların noterde düzenlenmesi, tapu devri istenmesi gerektiğini hatırlataran Tanrıverdi, "Unutulmamalıdır ki, Ön ödemeli konut satış vaadi sözleşmelerinin noterde yapılması zorunludur. Sözleşmeyi imzalayan tüketici 14 gün içinde sözleşmeyi koşulsuz feshedebilir  Tüketici 14 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeden ve cezai şart ödemeden ön ödemeli konut satış sözleşmesinden cayma hakkına sahiptir. Tüketici, bu süre içinde sözleşmeden cayma hakkını kullandığını satıcıya bildirirse o güne kadar ödemiş olduğu satış bedelini iade alabilir. Tüketici, cayma hakkını kullandığını noter aracılığıyla bildirmelidir."

Editör: Haber Merkezi