Kahramanmaraş'ın Metropol İlçesi Onikişubat Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve ihtiyaç fazlası kıyafetlerin geri dönüşüm olarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya çalıştığı eşyaları iyi niyeti suiistimal ederek ekmekçi Mahallesi (Kanlıdere)’n de eski adıyla Bitpazarı olarak bilinen Pazar yerinde 2. El eşya olarak satışa sunduğu öğrenildi.  

Onikişubat ilçesinde belediye tarafından şehrin birçok noktasına bıraktığı giysi ve ayakkabı kumbaralarında toplanan kıyafet ve ayakkabıları ihtiyaç sahipleri alarak ihtiyaçlarını gideriyordu. Belediyenin ihtiyaç sahibi için atılan yerden C.Ö. isimli vatandaş her gün buraya gelip belediyenin geri dönüşüm kumbarasın dan eşyaları toplayıp götürdüğü öğrenildi. 2.el olarak bit pazarına götürüp sattığı tesbit edilen C.Ö vatandaşlar tarafından yakalanarak Polis ekiplerine teslim edildi. 

Adıyaman Gölbaşılı olduğu Onikişubat Serintepe mahallesinde ikamet ettiği öğrenilen C.Ö her gün bu işle uğraşarak para kazandığı öğrenildi. Çevre vatandaşı ise “Belediyenin bu kumbaralara vatandaş eşyayı atınca otomatik kapanan bir sistem olmalı burada. Devlet kendi bünyesinde toplayıp dağıtmalıdır” dediler. (HABER- FOTO: MELİHA KÜÇÜKÖNDER)

Editör: Haber Merkezi