Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Kuzey Afrika'dan gelen sıcak hava dalgası nedeniyle Türkiye'de hava sıcaklıklarının ciddi oranda yükselecek. Yaşlı ve kronik hastalığı bulunan vatandaşların dikkatli olmaları yönünde uyaran uzmanlar, Afrika'dan gelen sıcak hava dalgası nedeniyle Türkiye genelinde sıcaklıklar 7-13 derece yükseleceğini belirterek, sıcak havanın 15 gün boyunca etkili olacağını bildirdi.
Hava sıcaklarının normalin çok üzerinde olacağına dikkat çeken uzmanlar, Kahramanmaraş için termometre 45 Dereceyi bulacağı uyarısında bulundu. Kuzey Afrika sıcaklarının etkisini hissettirdiği doğu Akdeniz'de vatandaşlar bir nebze de olsa serinleyebilmek için sahilleri ve mesire alanlarını tercih ediyor.

ÖLÜMÜNE SERİNLİK!
Kahramanmaraş’ta her sene olduğu gibi gençler yine serinlemek için kendilerini Menzelet Barajı, Yeşilgöz, Fırnız gibi su kenarlarını seçerek suya girmeye çalışıyor. 
Yıl boyunca onlarca kişinin boğulduğu Baraj ve Göllerde canlarını hiçe sayarak yüzen arkadaşlar, suya atlarken akrobatik hareketler de yapıyor. Kahramanmaraş’ta hafta içi termometreler 42,5 dereceyi gösterirken, Hafta sonu ise 45 Dereceyi gösterecek. Aşırı sıcaktan bunalan vatandaşlar, Kapıçam, Başkonuş Tabiat Parkı, Yavşan Yaylası, Menzelet Barajı, Yeşilgöz, Fırnız gibi serin alanları seçiyor.

ÇOCUKLAR VE 65 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLAR DİKKAT!
Aşırı sıcakların yaşam olumsuz etkilediği Kahramanmaraş’ta uyarılar üstü üstüne gelmeye başladı. Bu sefer uyarılar Çocuklar ve 65 yaş üstü vatandaşlar için hafta sonu söz konusu. Hafta sonu çok ciddi sıcaklıklar var. O yüzden ekstra ekstra dikkat diyoruz. Bu sıcaklıklar Cuma gününden itibaren geliyor, önümüzdeki haftanın ilk günlerinden sonra düşüşler başlıyor. Yine normallerin üzerinde kalacağız ama bu sıcaklıkların aşırı seviyeleri gitmiş olacak. Hafta sonundan itibaren artan hava sıcaklıkları bu hafta boyu Türkiye'yi etkisi altına alacak. Aşırı sıcağın güneş çarpması ve beyin kanamasına neden olabileceği uyarısı da yapılıyor. 


 

Editör: Haber Merkezi