Söz verilen tarihlerde yapılamadı

Sırada sanayi kavşağı var

Trafik sorunumuz bitmiyor

Batı Çevre Yolu olarak bilinen ve Kahramanmaraş'ın, Gaziantep ile Kayseri güzergahlarında geçiş yolu olarak kullanılan bölgeye yapılması planan köprülü kavşaklar, her dönem gecikmesi ve vatandaşlar için trafik çilesine dönüşmesiyle meşhur oldu.

"TRAFİĞİ KALDIRMAKTA ZORLANIYOR"

Yaklaşık 2 yıl sürünen ve trafiği kilitleyen hal kavşağının, yaşanan tartışmaların ardından tamamlanmasıyla, bu kez inşaat Arsan kavşağında başladı. İlk başlarda hızlıca giden ve herkesin kısa sürede bitecekmişcesine ümitlediği yolda bir süredir çalışmalar durdu. İnşaat alanlarının kenarlarından bırakılan tek şeritlik geçiş güzergahı da trafiği kaldırmakta zorlanıyor. Bir yandan fabrikalar için geçiş güzerhagı olması, diğer yandan da çevre yolu olması dolayısıyla günün her saatinde yoğun bir trafik mevcut oluyor.

"TARİHLERİ TUTTURAMADILAR"

Kentin bu kavşaklarla ilgili olarak şanssızlığı da her zaman devam ediyor. 2017 yılında dönemin Milletvekili Uğur Dilipak, Arsan ve Sanayi kavşaklarının da Hal kavşağıyla birlikte ihalesinin yapıldığını, inşaatı devam eden Hal kavşağı bitince sırasıyla hepsinin bitirileceğini söylemişti. 4 yıllık zaman dilimi sonrasında kavşaklarla ilgili çilemiz devam ediyor. 31 Mart 2021'de bitileceği söylenen Arsan kavşağı, bu gidişle daha çok bekletecek gibi duruyor.

Editör: Haber Merkezi