Bayramı sessiz sedasız geçiren Tüm Türkiye’de Kontrollü, Kademeli Normalleşme de Kahramanmaraş’ta spor salonları, kafeterya, sinema salonları ve kahvehane gibi işletmeler hizmet veremeyecek. Küçük esnaf iş yerlerini açıp akşam saatinde iş yerini kapatacak. Genelgeye göre, 17 Mayıs Pazartesi (Bugün) saat 05.00'ten 1 Haziran Salı günü saat 05.00'e kadar kademeli normalleşme dönemi tedbirleri uygulanacak.

HAFTA SONU YASAKLARI DEVAM EDECEK

 “Kademeli normalleşme döneminde; hafta içerisinde yer alan günlerde 21.00-05.00 saatleri arasında, hafta sonları ise Cuma günleri saat 21.00’den başlayıp, Cumartesi ve Pazar günlerinin tamamını kapsayacak ve Pazartesi günleri saat 05.00’te tamamlanacak şekilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır. Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak süre ve günlerde üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinin aksamaması, sağlık, tarım ve orman faaliyetlerinin sürekliliğinin sağlanması amacıyla belirtilen yerler ve kişiler kısıtlamadan muaf tutulacaktır.

TAMAMEN NORMALLEŞME TEMMUZ AYINDA

Öte yandan 1 Temmuz itibariyle aşılama oranlarındaki artışın da katkısıyla artık tüm kısıtlamalarda önemli ölçüde sonlandırmaya gidilmesi bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi