*Virüs en çok onları vurdu

*7 aydır iş yerleri kapalı

*Evlerine ekmek götüremiyorlar

*450 okulda 1000'den fazla kişi çalışıyordu

Kantinciler Dernek Başkanı Abdülkadir Gülmez, Bugün Gazetesine konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Türkiye'de ilk vakanın görülmesinin ardından 13 Mart tarihi itibariyle okulların kapatılması kararı alındı. O gün sonrasında hiçbir şekilde işletmelerini açamayan ve çalışamayan kantinciler sigorta ve beyanname yükümlülerini ödemeye devam ediyor.

"KAZANCIMIZ YOK, ÖDEME YAPMAK ZORUNDAYIZ"

Okulların kapalı kaldığı sürede, her hangi bir kazançları olmamasına rağmen bir yandan evlerini geçindirmeye çalışan kantinciler, diğer yandan borçlarını ödemeye çalışıyor. Kahramanmaraş Sağlıklı Yaşam ve Esnaf Derneği Başkanı Abdülkadir Gülmez, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Okulların ne zaman açılacağı henüz net değil. Açılsa da hiçbirşey artık eskisi gibi olmaz. Bu süreçle ilgili belirsizlik devam ediyor. Kantincilerimizle ilgili bir çalışma yapılması gerekiyor" dedi.

"DESTEKLERDEN FAYDALANMAK İSTİYORUZ"

Gülmez, merkez Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçelerinde bulunan yaklaşık 450 okulda 1000'den fazla kişinin çalıştığını ve şu anda hiçbirisinin evine kazanç götürmediğini ifade ederek, "Birikmiş borçlarımız, alınacak vergiler, kira ödemesi ve işçilere maaş desteği gibi desteklerden faydalanmak istiyoruz. Ayrıca şu anda belediyelerimizden geçici olarak büfe işletmesi tarzında bir iş istiyoruz." diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi