Kış aylarıyla birlikte bağışlık sistemini güçlendirmek isteyen vatandaşların bitkisel ürünlere yöneldiğini kaydeden Mehmet Balbaba, kozalak şurubu başta olmak üzere udi hindi yağı, kekik yağı, alıç-enginar sirkesi en çok talep edilen ürünler arasında yer aldığını söyledi. 


Dulkadiroğlu İlçesi İsmetpaşa Mahallesi eski cumartesi pazarı üzerinde 13 yılı aşkın süredir bitkisel ürün alanında hizmet verdiklerini kaydeden Balbaba, “Doğal ürünler her zaman sıkı kalite kontrollerine tabidir. Özellikle kanserojen bileşenler veya vücuttaki genetik değişiklikler açısından hiçbir risk oluşturmaz. Hassas cilt veya cilt problemleri olan insanlar için, doğal kaynaklı cilt ve saç kozmetikleri ideal bir çözümdür (bitkisel sabunlar, temizleyiciler, şampuanlar ve benzeri). Doğal bazda özel ürünler ve bitkisel özler, metabolizmayı ve sindirimi desteklediği için sağlıklı beslenmek ya da kilo vermek isteyenler için vazgeçilmezdir” dedi. 


Balbaba, açıklamasının devamında ise,  “Doğal ürünlerin üretiminde hayvan deneylerinden kaçınıldığı için, hem insanlar, hem hayvanlar hem de doğa için çok daha sağlıklıdır. Yapay ürünlerin kanserojen maddelerden oluşması ve bu maddelerin sıklıkla tüketilmesi sağlığa fazlasıyla zarar verebilir. Bunu en aza indirgemek için ve sağlığın kötü etkilenmemesi için de beslenme ihtiyaçlarını doğal ürünlerden karşılamak gerekir.

Kahvaltıda tüketilecek olan besinlerin birçoğu süt ürünlerinden oluşmaktadır. Süt ürünlerinin doğal olması kişinin yaşayacağı vücut rahatsızlıklarını da daha aza indirger. Örneğin kişi süt içtikten sonra midesinde oluşan rahatsızlık, tüketilen sütün içerisinde fazlasıyla kimyasal maddelerin bulunmasından kaynaklanabilir. Bu yüzden tüketilecek olan süt ve süt ürünleri doğal ürünlerden tercih edilmesi gerekir. Üretilen peynirlerin birçoğunun fazlasıyla değişime uğraması ve fabrika ortamında saklanırken, kimyasal maddelerden yardım alan süt ürünleri şirketleri kişinin sağlığına verilebilecek olan zararları düşünmeden bu üretimleri gerçekleştirir” ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi