Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nde işçi ücretleri, alınan grev kararı sonrası uzun bir tartışmanın ardından belirlenirken işçiler bu kez de sendikayı protesto etme kararı aldı. 
HAK-İş’e bağlı Hizmet-İş Sendikasıyla yapılan görüşmelerin ardından 2020 yılında 2 bin 685 TL olan en düşük işçi ücreti, yapılan %35’lik artışla 3 bin 700 TL’ye çıkarıldı.
Konu ile ilgili sosyal medya üzerinde açıklamalarda bulunan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Sendikamızla yaptığımız görüşmeler sonucunda belediye bütçe imkânlarımızı da zorlayarak en düşük işçi ücretini 3 bin 700 TL’ye çıkartarak anlaşma sağladık. İşçilerimize ve şehrimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.
Ancak bu zam sonrası durumdan memnun olmayan işçiler, sendikayı da protesto etme kararı aldı. Aldığımız ilk bilgilere göre işçiler WhatsApp üzerinden kurdukları gruptan haberleşerek, HAK-İŞ binası önünde toplanıp açıklama yapacak. 
İşçilerin sendikadan istifa edecekleri ve yapılan bu zamdan memnun olmadıkları öğrenildi.
Belediyede vasıflı işçi kadrosunda çalıştığını belirten ve kurumumuzu arayan bir kişi, maaşının 4000 lira olduğunu, yapılan görüşmeler sonrasında 4001 lira olarak zam getirildiğini, grev ve protesto nedenlerinin de bu olduğunu söyledi.
Belediyedeki krizin ise nasıl çözüleceği merak ediliyor.

Editör: Haber Merkezi