Merkez Dulkadiroğlu ilçesi İsmet Paşa Mahallesi'ndeki bir av bayisinde, 3 Haziran'da eski erkek arkadaşı olduğu belirtilen Gürkan K'nin (45) yüzüne attığı kezzaptan etkilenerek, yaralanan Fatma Ö'nün (45) Kayseri Şehir Hastanesi'ndeki tedavisi tamamlanan ve Kahramanmaraş'a getirilen kadının 14 Haziran'da yapılan koronavirüs testi pozitif çıktı. 17 Haziran'da ise tekrar negatife döndüğü açıklandı. Yarın ise üçüncü bir test yapılacağı belirtildi. 

Eğer üçüncü kez yapılan testi de negatif çıkarsa, 14 günlük karantina süresini tamamlamasının ardından cezaevine sevk edilmesi bekleniyor. 

NE OLMUŞTU?

İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerince durumun cezaevi yönetimine bildirilmesi üzerine Fatma Ö, Necip Fazıl Şehir Hastanesinde tedaviye alındı. Bu arada, zanlıyı Kayseri'den getiren 2'si kadın 4 polis ile Kahramanmaraş Adliyesi'nde görevli cumhuriyet savcısı, zabıt katibi, avukat ve şüphelinin yakınlarının yer aldığı 10 kişi evlerinde 14 gün karantinaya alındı. 

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığından ise konuyla ilgili olarak yazılı basın açıklaması yapıldı. Açıklamada, ''Şüpheli   Fatma Ö.’nün   Kahramanmaraş   E   Tipi   Kapalı   Ceza   İnfaz Kurumuna ilk kabulünde yaptırılan KOVİD-19 testi pozitif çıkmıştır. Bunun üzerine İl Sağlık Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde yapılan kapsamlı filyasyon çalışması neticesinde Fatma Ö.'nün kurum personeli ve temas ettiği tespit edilen diğer tutuklulara da KOVİD-19 testi uygulanmış, bu testler negatif çıkmıştır'' ifadelerine yer verildi.   
Ayrıca soruşturma aşamasında şüphelinin ifadesini alan Cumhuriyet Savcısı, Zabıt Kâtibi, sorgu hâkimliğinde şahsın savunmasını alan Hâkim, Zabıt Kâtibi ve Mübaşirin tedbir amaçlı 14 gün süreyle evde kalmak için görevlerinden ayrıldıkları bildirildi.   Fatma Ö.'nün ise devlet hastanesinde tutuklu koğuşunda tedavisinin devam ettiği ve hastalığa dair hiçbir belirti göstermediği belirtildi.

Kahramanmaraş'ta önce kezzap ile sonra virüs ile gündem olan kadında yeni gelişme!

Editör: Haber Merkezi