Merkez Onikişubat ilçesi Selimiye Mahallesinde buğday eken çiftçiler, ilk önce hep birlikte dua ederek, biçerdöverler ile birlikte hasat çalışmalarına başladı. Yıllık ortalama rekoltenin 750-800 tonu bulduğu kentte, bu yıl havaların yağışlı geçmesiyle birlikte 1.5 milyon ton rekolte bekleniyor.

Hasat çalışmalarını gerçekleştiren çiftçileri tarlada ziyaret eden AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir ve Kahramanmaraş Ziraat Odası Başkanı Mehmet Çetinkaya ise sorun ve taleplerini dinledi.

Burada gazetecilere açıklama yapan Başkan Mehmet Çetinkaya, Türkiye'de en çok üretimin Adana Çukurova bölgesinde gerçekleştirildiğini ve Kahramanmaraş'ın üretimde ilk 5'te yer aldığını söyledi.

Kahramanmaraş Türkiye'nin tahıl deposudur diyen Çetinkaya, ''Buğday'ın kalitesinin yüksek olması, açıklanan rakamın çiftçilerin yüzünü güldürmesi de son derece sevindirici'' ifadelerini kullandı.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir ise tarımın önemine değinerek, çiftçilerin yaptıkları işe saygı duyduklarını göstermek için hasat ziyaretini yaptıklarını söyledi.

Tarımın desteklenmesi ve alınacak önlemlerin geliştirilmesi gibi durumları çiftçiyle yerinde konuşmak istediğini belirten Özdemir, ''Geçtiğimiz yıla oranla, aynı ekim alanında yüzde 50 artış var. Bu yıl 1.5 milyon ton rekolte bekleniyor ve bu bizim için memnuniyet verici'' diye konuştu. 

HABER-FOTO: ÖMER FARUK SALMAN

Editör: Haber Merkezi