Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde yapılan törende AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanıtım ve Medya Başkanı Mahir Ünal, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, AK Parti İl Başkanı Fırat Görgel ve AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Büyükgümüş birer konuşma yaptılar. 
İlk olarak kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Gençlik kollarımızın 6. kongresini gerçekleştiriyoruz. Ben bu kongremizin partimize şehrimize ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diyorum. Tabi biz geçmişimizi yad edersek geleceği inşa edebiliriz. Dolayısıyla bugüne kadar hizmet yapmış bütün kardeşlerime yürekten şükranlarımı arz ediyorum. Kahramanmaraşlı gençler, bu inandığı yolda yürümeyi çok iyi bilir. Burada tanıtım filmimizde de gördük.

Gönül coğrafyamıza ağırlıklı bazı mesajlar verdi. Bizim liderimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın yolunda,  dünya beşten büyük sözleriyle bu toplum inanlara ümmete güven ve öz güven vermiştir. Dolayısıyla burada ki gönül coğrafyamızdaki vurgu son derece önemlidir. Ben bir kardeşiniz bir abiniz olarak bu coğrafyayı çok gezdim. Oradaki kardeşlerimiz bizim burada güçlü olmamız büyük olmaması oradakilere o ümmet Ümit verdiğini unutmayalım. Bizim gençliğimizin sadece kendi ülkemiz değil, gönül coğrafyamızla da kaygısı vardır. İşte Kahramanmaraş gençliği buna hazırdır, AK Gençlik buna hazırdır ve AK gençlik bu konunun bilincindedir. Kahramanmaraş gençlik kollarımızın kongresinin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi. 
Ardından AK Parti İl Başkanı Fırat Görgel, siyasette gençlerin önemine vurgu yaparak, şunları kaydetti: “Buradan geçmişte sizler gibi gençlik kollarında görev yapmış bir ağabeyiniz, bir kardeşiniz olarak gerçekten gençlik kollarında görev yapmanın ne kadar kıymetli ne kadar değerli bir şey olduğunu herhalde biraz daha fazla anlayabiliyorum. O yüzden hepinizin gözündeki çok samimi duyguları, dava aşkını, Recep Tayyip Erdoğan sevgisini sonuna kadar görebiliyorum.

Allah bu aşkınızı bu sevdamızı daim eylesin inşallah. 2005 yılında gençlik kollarına ilk yönetim kurulu toplantısına katıldığım günler şuradan buraya çıkarken gözlerimin önünden adeta geçti. Üzerinden 16 yıl geçmiş sonrasında Allah nasip etti il gençlik kolları başkanlığı yaptık. O zamanlar Feyzullah kardeşim gerçekten gayretleriyle herkese örnek olacak bir genç kardeşimizdi, üniversite teşkilatında ilk göreve başlamıştı, şimdi de inşallah almış olduğu görevi kongresi ile beraber taçlandıracak. Allah ve yar ve yardımcısı olsun diyorum hem ona hem de görev alacak bütün kardeşlerime. Ve yine bugüne kadar görev yapmış çok değerli başkanlarımız ve yönetim kurulu üyelerimiz var gençlik kollarında hepsinden Allah razı olsun. Hepsi bu davaya, inşallah bundan sonra bu kutlu davada beraber çalışmaya her daim devam edeceğiz. Allah nasip ederse Sayın Cumhurbaşkanımızın, genel başkanımızın, liderimizin öncülüğünde hep beraber 2023 üç inşasında beraberce yol alıyoruz, beraberce bu inşayı gerçekleştirmeye çalışıyoruz. İnşallah bizler çok çalışacağız çok çabalayacağız ki, Sayın Cumhurbaşkanımızın bize biçmiş olduğu 2053 idealler 2071 idealleri çok daha güçlü bir şekilde gerçekleşsin. Bunlar için gece gündüz demeden çalışacağız inşallah. Ve bugün bir gururu daha yaşıyoruz. Sayın genel başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Gençlik kollarının İl kongresini şehrimizde gerçekleştiriyoruz. Bu da bizim için çok onurlu çok gurur verici bir hadise. Hem gençlik kolları genel başkanımıza hem bu takvime uygun gören Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkürlerimizi buradan arz ediyoruz. Bu ne kadar ayrıca bu ne kadar güçlü bir teşkilat olduğumuzu da bir göstergesidir.”


Daha sonra kürsüye gelen AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Büyükgümüş , “Bugün inşallah Kahramanmaraşlı illerimize start vermiş oluyoruz, il kongrelerimizde yola devam ediyoruz. İnşallah tüm illerimizde gerçekleştireceğimiz kongrelerimizle. Oluk oluk biriken bir enerji sevdayı adanmışlığı Ankara'da bir araya getireceğiz ve öncelikle Genel Merkez Gençlik Kolları kongremizi ardından daha büyük kongremizi gerçekleştirerek bize inanan milletimize bize inanan tüm mazlumlara umut olacak yeni bir dönemi hep birlikte başlatmış olacağız. Bugün Kahramanmaraş'ta heyecanımızla enerjimizle inanın bizim göğsümüzü genişlettiniz. Heyecanımıza heyecan kattınız aşkımıza aşk kattınız, Allah hepinizden arazı olsun diyorum” dedi. 


Son olarak konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, şunları söyledi: “Hazreti Ali savaşın ortasında namaza durur. Derler ki; ‘Ya Ali, savaştayız ne yapıyorsun. Oda der ki, biz bu savaşı bu namaz için vermiyor muyuz?’ Gençler bizim kıymetimiz, bizim mücadelemizin kıymet amaçlarımız kutsallarımız ve inançlarımız kadardır. Ben inanıyorum ki bu toprakların inancını imanını, kutsallarını kavgasını, davasını, mücadelesini taşıyacak olanlar sizlersiniz Allah sizleri muzaffer etsin, muvaffak etsin” diye konuştu. 

Editör: Haber Merkezi