Bir dizi ziyaretler doğrultusun da Gazetemizi ziyaret eden İyi Partisi Kahramanmaraş Kadın Politikaları Yönetimi ve Onikişubat Kadın Politikaları Yönetimi, Kahramanmaraş adına kadınların sesi olmak adına gezmedik alan bırakmayacaklarını ifade ettiler. Cumhuriyetin kurucusu ulu önder Atatürk’ün her alanda yüceltmeye ve yükseltmeye çalıştığı kadınlarımızın, şimdilerde maalesef cinayetlere kurban gidişlerine şahitlik etmekteyiz diyen İyi Partisi Kahramanmaraş Kadın Politikaları Başkanı Av. Büşra Telli, Kadın kurtuluş savaşında Kara Fatma, Nene Hatun le cephede asker, mecliste vekil, okulda öğretmen, evde hem anne hem eş olmuştur. Kadınların doğuştan sahip olduğu hakları engellemeye çalışan insanlıktan nasibin almamış yaratıklara inat, kadınlarımız ve erkeklerimizle birlikte el ele vererek dama mücadele edeceğiz.2020 yılının ilk 10 ayında 246 kadın öldürülürken, 151 şüpheli kadın ölümü gerçekleşmiş. Bu sayıya 2008 yılından bu yana bakıldığında oldukça artış göstermiştir.

Cezalar caydırıcı olmadığı gibi takdir indirim sebepler veya haksız tahrik indirim uygulanarak cezanın alt sınırdan verilmesi cinayet işlemeye meyilli kişilerce bir teşvik haline gelmeye başlamıştır. Bu anlamda cezaların suç işlemeye teşvik etmek yerine caydırıcılık içermesi gerekmektedir” dedi.

“GÜNEŞİN KADINLARI PROJESİ İLE MARAŞ’IN YÖRESEL ÜRÜNLERİNİ TANITACAĞIZ”

Partinin Kadın Politikaları Başkanlığı’nca kadın emeğinin değerlendirilmesi ve kadının istihdama katılımının artırılması amacıyla Türkiye genelinde başlatılan ve Kahramanmaraş adına önemli bir değer olan Güneşin Kadınları Projesi ile Kahramanmaraşlı kadınları iş hayatında kolaylıklar sağlayacaklarını dile getiren İyi Partisi Kahramanmaraş Kadın Politikaları Başkanı Av. Büşra Telli, “Kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve çocukların gelişimi gibi konularda da orta ve uzun vadeli katkıları olacak proje sayesinde ekonomik özgürlüğünü kazanan kadınların, hukuken sahip oldukları haklarını bilmesi, araştırabilmesi ve onlara sahip çıkması konularında zaman içinde daha güçlü olması hedefleniyor. İYİ Parti Kadın Politikaları olarak Genel Başkan Meral Akşener’in önderliğinde geliştirilen projenin, kadınların güçlendikçe başarabilecekleri konusunda en iyi örnek olacağını düşünüyorum. Proje orta ve uzun vadede farklı sosyal getirileri olacak bir çalışma olarak planlanmıştır” dedi.

“WHTHSAAP GRUBU İLE SESSİZ KADINLARIMIZA UMUT OLACAĞIZ”

İyi Partisi Kahramanmaraş Kadın Politikaları Başkanı Av. Büşra Telli, Teşkilat olarak çalışmalarını sahada yürüttüklerini ve sorunlara çözüm odaklı yaklaştıklarını ifade ederek, “Biz kadınların sessizliğini bozmak mağdur, çaresizlerin sesi olma adına whatsapp grubu ile onların sorunlarını çözeceğiz. Bu noktada çaresiz kadınlarımızın partimize gelmelerini ve bize dertlerini anlatarak onların dertlerini çözmek için var olacağız. Mağdur kadınlarımızı özgürlüğe kavuşturma adına bizlerle bir olmaya çalışıyoruz” dedi.

Ziyarette İyi Partisi Kahramanmaraş Kadın Politikaları Başkanı Av. Büşra Telli, Teşkilattan sorumlu Başkan Yardımcısı Ayla Çiftçi, Onikişubat İlçe Teşkilat Başkanı Şenay Tanır, Kadın Politikalara STK Başkanı İrem Kazancı Çınar yer alarak Kadınların sorunlarına ortak olacaklarını ve kırsal kesimlerde kalan kadınların özgürlük haklarını anlatarak hür olduklarını hatırlatacaklarını ifade ettiler. (HABER: YAŞAR ERİKLİ) 

Editör: Haber Merkezi