Cumhur ittifakı olarak Seçimlerin 2023’te yapılacağını söylüyoruz diyen MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, “Evet Muhalefet seçim istiyor. Muhalefette söylüyor ama kendisi de inanmıyor söylediğine, sadece suni gündem oluşturmaya çalışıyorlar. O bunun spekülasyonunu yapıyor. Kamuoyuna ve iktidara, cumhurbaşkanına baskı yapmaya aracı olarak bunu kullanmaya çalışıyor. Yoksa onlarda biliyor ki böyle bir erken seçim yapma ihtimali yok. İktidar istemediği sürece, Cumhur ittifakı istemediği sürece bu ülkede seçim olmaz” dedi.   

“BAHANELERİ PANDEMİ VE EKONOMİ!”

Erken seçim tartışmaları suni bir tartışmadır diyen Milletvekili Aycan, “Aslında erken seçimin olmayacağını onlar da çok iyi biliyorlar. Bu tartışmaları ortaya atmanın tek sebebi pandemide sarsamadıkları ekonomiyi bu tür suni gündemlerle başarılı hizmetlerin üstünü örtmenin gayreti içerisindeler. Erken seçim olacağını düşünseler erken seçimden korkarlar, seçime gitmek istemezler. Ancak seçimin normal zamanda yapılacağını bildikleri için bu tür suni gündemler oluşturuyorlar. Türkiye’nin gerçek gündemi pandemiyle gerçekleştirmiş olduğu başarı. İnşallah Aşılamayla birlikte pandemi sürecini atlatan bir Türkiye yine ekonomide de dünyanın en hızlı büyüyen ülkeleri arasında olacaktır”dedi.

“TBMM, ŞU AN DAHA GÜÇLÜ”

Burada muhalefete baktığımız zaman, muhalefet ittifakı parlamenter sisteme geri dönmek istiyor ama zor bir dönem diyen Aycan, “Tabi biz yeni anayasada geri dönmek değil, daha ileri daha çağdaş, Türkiye’nin yönetim şeklini, Türkiye’nin demokrasisini daha da güçlendirecek düzenlemelere yer vermek istiyoruz. Vesayetçi ruhu tamamen ortadan kaldırmak istiyoruz. İYİ Partinin açıkladığı ‘Parlamenter sisteme geri dönüş’ teklifine baktığımız zaman eski sisteme geri dönüyor. Tek bir farkı cumhurbaşkanlığı süresi 7 yıldan 6 yıla düşürülüyor. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde parlamento yokmuş da eski sistemle parlamento yeniden getirilecekmiş havası yaratılmaya çalışılıyor. Halbuki şuanda parlamento, parlamenter sistemden daha güçlü vaziyette. Parlamenter sistemde yapılan hükümet tasarılarını artık milletvekilleri kendileri yapabiliyor. Dolayısıyla güçlü bir meclis var. ‘Meclisin gücü azaldı, güvenoyu veremiyoruz’ diyorlar. Güvenoyunu zaten millet veriyor. Meclisin soruşturma usulleri aynen devam ediyor. Meclis, parlamenter sistemde cumhurbaşkanını soruşturabilir miydi? Cumhurbaşkanı sadece vatana ihanetten yargılanabilirdi. Şimdiki sistemde hem meclisin soruşturma usulü var, cumhurbaşkanının tüm iş ve işlemleri yargı denetimine tabi. Yasama, yürütme ve yargının demokratik hukuk devleti ilkesine daha uygun bir şekilde çalıştığını görüyoruz. Parlamenter sistemin bu ülkeye yaşattığı krizleri bu millet unutmadı” ifadelerini kullandı. (HABER: İLKER YİYEN)

Editör: Haber Merkezi