İkinci el araç almak veya satmak isteyenlerin yakından takip ettiği ikinci el otomobil piyasasında durgunluk devam ediyor. Araç almak isteyenler fiyatların çok yüksek olmasından yakınırken, aracını satmak isteyenler de fiyatların yüksek olmasından dolayı bir daha aynı seviyede bir araba alamamaktan çekiniyor. 2021 yılının ilk aylarında Piyasa durgunluğu yaşanırken sıfır araçlarda yapılan indirim kampanyaları piyasalarda bir beklenti oluşturdu. Galericiler sıfır araçlarda yapılan kampanyaların ikinci el araç piyasalarında fiyat düşüşüne neden olduğunu söylerken buna rağmen alıcı bulamamaktan yakınıyor.

Galerici Kadir Zengi, ikinci el piyasasında durgunluk yaşandığını söyleyerek, “Fiyatlarda ufaktan bir düşüş var. Yıl sonunda bayiler sıfır araçlar için kampanyalar yaptı. Kampanyalarda fiyatlar geriliyor. Fiyat gerilediği zamanda ister istemez, sıfıra yakın araçların fiyatları aşağı iniyor. Pandemi başlarında ikinci el araçlara talep çok fazla artmıştı. İkinci el araçların fiyatlarını döviz kurları da etkileyebiliyor. Sıfır araçlar ucuzlarsa, ikinci el piyasasında bir fiyat düşüşü olur. İkinci el araç fiyatlarını biniciler yükseltiyor. Eskiden sıfır aracı aldığın anda değeri 10-15 bin lira düşerdi. Şuanda sıfır araç alan birisi aracını kullandığı zaman bile fiyatı düşürmüyor. Satmak istediği zaman da internet üzerinden satarak üstüne fiyat ekleyip satabiliyor” dedi.

 “İKİNCİ EL OTOMOBİLLERDE AŞIRI YÜKSEK FİYATLARI İNTERNETTEN SATIŞ YAPAN BİNİCİ BELİRLİYOR”

Bir diğer galerici Özkan Zengi ise “Ocak - Şubat aylarında ikinci el araç piyasasından umutluyuz. Sıfır araçlar zamlı fiyat ile geleceğinden dolayı ikinci el piyasası rağbet görmeye devam edecektir. Bayilerin sıfır araçlarda kampanya yapması ikinci el araçlarda biraz da olsa etki yapıyor. Yüksek modelli araçlarda çok fazla fiyat düşüklüğü olacağını düşünmüyorum. Önümüzdeki dönemde ikinci el araç piyasasının hareketli olacağını düşünüyoruz. İkinci el araçlardaki aşırı yüksek fiyatları internet siteleri aracılığıyla araçlarını satan biniciler belirliyor” şeklinde konuştu. (HABER: İLKER YİYEN)

Editör: Haber Merkezi