İzmir'de 6.6 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrasında en büyük hasarı alan Bayraklı Mahallesinde ki Doğanlar Apartmanında enkaz amiri olarak görev yapan AFAD Müdürü Aslan Mehmet Coşkun, Kahramanmaraş'a döndüğünde Kovid-19 testi yaptırdı.

Test sonucunun pozitif çıkmasıyla birlikte evinde karantinaya alınan ve tedavisine başlanan Coşkun, hastalık sürecini anlattı.

Coşkun, enkazda 200'ün üzerinde personel ile çalıştıklarını, enkaz altındakilerin yakınları olan ailelerle, bölgeye ziyarete gelenler, siyasetçiler ve yöneticilerle birebir diyalog halinde olmalarından dolayı mecburen kalabalık ortamda bulunduklarını, çift maske takarak ve hijyen kurallarına riayet ederek tedbir aldıklarını söyledi.

-"Kas ağrıları hissettim"

Salgın hastalık sebebiyle tereddüt içerisinde çalıştıklarını belirten Coşkun, 24 saate yakın çalışma yaptıklarını ve sürekli toplantılar olması dolayısıyla, kalabalık ortamlarda fazla bulunmasını göz önüne alarak Kahramanmaraş'a döndüğünde test yaptırma gereği hissettiğini ifade etti.

İlk başlarda herhangi bir belirti yaşamadığını söyleyen Coşkun, "İlk başlarda belirti yoktu ama 2 ve 3'üncü günden sonra bacaklarımda yoğun bir sancı başladı. Virüsün bendeki en büyük belirtisi bu oldu. 2 gün boyunca bacaklarım çok ağrıdı. Normal şartlarda ben haftada 4 gün spor yapardım. Yoğun bir spor tempom olurdu, Bu dönem sporda yapamadım ve yaşadığım bacak ağrılarım, virüsün farklı bir hastalık olduğunu hissettirdi. Normalden çok farklı bir hastalıktı. Ancak bende öksürük ve baş ağrısı, ateş belirtileri olmadı. Kas ağrısı ve kas yorgunlukları yaşadım." dedi.

-"İki afeti bir arada yaşadık"

Coşkun, vücudunda hissettiklerinin, önceki yaşadığı hastalıklara benzemediğini, koku kaybının da olmadığını, bunu da sürekli spor yapmasına ve sigara kullanmamasına bağladığını anlattı.

Kamu görevlisi olarak sürekli görevlerinin başında olduklarını, afetlerde zor durumdaki vatandaşların yardımına koştuklarını ve bunları yaparken de salgınla beraber iki afeti bir arada yaşayarak ikisini birlikte nasıl yürüteceklerini öğrendiklerini vurgulayan Coşkun, "Enkazda bir vatandaşın hayatını kurtarırken, kendi hayatımızı riske atarak görevimizi yerine getirdik. Salgın hastalık dahi olsa arkadaşlarımız gayretli bir şekilde çalışmalarını sürdürdüler. Bizim için gerçekten farklı bir deneyim oldu." ifadelerini kullandı. 

Virüsün kendisine nerede bulaştığını bilmediğini ancak enkazda bulaştığını düşünmediğini aktaran Coşkun, "Daha çok yaptığımız toplantılar esnasında, kapalı odalarda olabileceği aklıma geliyor. Enkaz alanı açık havaydı çünkü. Bir afet veya bir salgın afetiyle beraber ikisiyle bir arada nasıl mücadele etmemiz gerektiği şeklinde deneyim kazandık. Ben herkesi maske mesafe ve temizlik kuralına uymaya davet ediyorum. İnşallah süreci bir an önce atlatırız." diye konuştu.

Coşkun, evde tek yaşadığını ve 10 günlük karantina süreci sonrasında tedavisinin tamamlandığını sözlerine ekledi.

HABER: ÖMER FARUK SALMAN

Editör: Haber Merkezi