Üniversite Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Göksun Kaymakamı Ümit Şeref Kayacan, Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, Göksun MYO Müdürü Prof. Dr. Orhan Ercan, akademik ve idari personel ile öğrencilerin katılımıyla Göksun Arslanbey Yerleşkesi Arslanbey Konferans Salonunda gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını Rektör Can yaptı.

KSÜ’de son yıllarda gerçekleştirilen atılımlarla önemli projelerin hayata geçirildiğini hatırlatan Rektör Can, “Üniversitemiz etkili ve uygulamalı eğitimi, yerli ve milli proje üretimi, şehrin meselelerini araştırma konusu yapması, hastanesinde önemli ameliyatları, tamamlanan kongre merkezi, kütüphane, yarı olimpik yüzme havuzu ve diş hekimliği fakültesi binalarıyla herkesin dikkatini çekiyor.” dedi.

“Türkiye’mizin 2023 ve 2053 hedeflerine odaklandık, son yıllarda üniversitemiz adına TEKNOFEST’e katılan takımlarımızın birinci, ikinci ve üçüncülük dereceleri, Avrupa Birliği, TÜBİTAK, DOĞAKA ve Bakanlıklar düzeyinde verilen projelerdeki büyük artışlar, şehrinizin değerleri kuyumculuk, metal mutfak eşyası, tektik, biber, ceviz vb. konulardaki araştırmaları, Germanicia antik kenti, deprem ve risk araştırmaları, edebiyat araştırmaları, Şehrimizdeki her kurum ve kuruluşla ortak işbirliği ve protokolleri üniversitedeki bu gelişmelerin bazı göstergeleridir.” diyen Rektör Can, “Bütün bu çalışmaları üniversitemizin her birimini kapsayan bir bakış açısıyla yürütüyoruz. İlçelerimizi kesinlikle ihmal etmiyoruz. İlçelerimizdeki kurum ve kuruluşlarla da etkili verimli işbirliklerini artırarak sürdürüyoruz.” şeklinde konuştu.

“Üniversitemizin genelinde öğretiminin kalitesini teknolojik ve akademik personel desteğiyle güçlendiriyoruz. Bu yöndeki çalışmalarımızı teknolojik gelişmeler ve çağın gereksinimleri doğrultusunda devam ettiriyoruz.” ifadelerini kullanan Rektör Can,  “Göksun ilçemizde yer alan Göksun Meslek Yüksekokulumuz ve Göksun Uygulamalı Bilimler Yüksekokulumuz da bu kapsamda önemli gelişmeler kaydediyor. Göksun bu hizmeti hak ediyor. Göksun Yerleşkemizde görev yapan hocalarımız ve idarecilerimiz nitelikli eğitim-öğretim ortamının sürdürülebilir olması için çalışıyor.” Dedi.

Törene katılım sağlayan herkese teşekkür eden Rektör Can, bu toprakların yetiştirdiği önemli iş insanlarından Dr. Bünyamin Kenger’e katılım sağlayarak tecrübelerini paylaştığı için şükranlarını sundu.

Rektör Can konuşmasını yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı, sağlıklı ve başarılı bir şekilde geçmesi temennisiyle konuşmasını tamamladı.

Açılış konuşmalarının ardından Kenger Holding Yönetim Kurulu Başkanı iş insanı Dr. Bünyamin Kenger ‘Avrupa Birliği ve Finansal Yönetim’ konulu akademik yılın ilk dersini verdi.

Türk insanının pratik bir zekâya sahip olduğunu fırsat verilirse yüksek potansiyel, azim, inanç ve çok çalışmanın bir neticesi olarak korona aşısını geliştiren BioNTech'in kurucu ortağı Dr. Uğur Şahin örneğinde olduğu gibi çok başarılı insanlarımızın Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinden ve diğer üniversitelerimizden de çıkabileceği hususunun altını çizen Dr. Bünyamin Kenger, ders kapsamında dünya finansal sistemi hakkında ufuk açıcı bilgiler verdikten sonra Avrupa Birliği ve Türkiye ilişkileri üzerine önemli çözümlemeler yaparak açılış dersini bitirdi.

Program iş insanı Dr. Bünyamin Kenger'in katılımcıların ve öğrencilerin sorularını cevaplandırmasının ardından son buldu.

Rektör Prof. Dr. Niyazi Can ve Göksun MYO Müdürü Prof. Dr. Orhan Ercan, iş insanı Dr. Bünyamin Kenger’e günün hatırası için plaket takdim ettiler.

Editör: Haber Merkezi