Gastro Show’un hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor. Fuara Dünya Gastronomi Turizmi Derneği Başkanı Eric Wolf’un da katılacağı açıklanırken, Avrupa’nın en büyük gastronomi fuarına Türkiye’nin dört bir yanındaki şehirlerin mutfak lezzetleri yer alacak.

KAHRAMANMARAŞ'IN DAMAK TADI DÜNYAYA TANITILACAK

Ünlü Türk şeflerinin yanı sıra Michelin Yıldızlı Şeflerin de yer alacağı Gastro Show’a Kahramanmaraş mutfağı damga vuracak. İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek fuar için Kahramanmaraş'ta gastronomi alanında hazırlıklar başladı. Turizm Medya Grubu ve Gastronomi Turizm Derneği (GTD) ortaklığıyla gerçekleştirilen etkinlikte 160 katılımcı, 15.000 ziyaretçi ve 50 konuşmacı yer alacak. Organizasyonda Kovid-19 tedbirleri dikkate alınarak, etkinliğe katılacak tüm misafirlerin sağlıkları ve güvenlikleri üst düzeyde korunacak.

KAHRAMANMARAŞ'IN LEZZETLERİNİ DUYMAYAN KALMAYACAK

2021 yılında ilk defa gerçekleşecek Gastro Show'da Kahramanmaraş'ın gastronomi dünyasındaki zenginliği dünyaya tanıtılacak. Gastro Show etkinliği 2 büyük Dome çadır konsepti toplantı odası ile fuara değer katan içerikler üretecek. Türk mutfağı, peynir, pide, döner ve pizza gibi Workshop'lar bir Dome çadırı içinde yapılacak olup, diğer Dome konferans alanında ise Türk mutfağının önemi, Yıldızlar Geçidi (Türkiye ve dünyadaki en önemli şefler) hikayerleri ike 7 gastronomik şehir, 7 ülke mutfağı, sokak lezzetleri, modern Türk mutfağı, sağlıklı beslenme ve Vegan-Vejetaryan beslenme gibi gastronomi trendleri üzerine bilgilendirici oturumlar yapılacak.

Editör: Haber Merkezi