GASKİ Genel Müdürlüğü altyapı çalışmalarının yanı sıra ilçe merkezlerinde mahalleye dönüşen köy ve beldelerde yaptığı sondaj kuyusu çalışmaları ile bölgenin yaşam şartlarını iyileştiriyor.
Kurulan bir ekip ile içmesuyu temini alanında vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayan GASKİ Genel Müdürlüğü, son 4 yılda 242 yerleşim biriminde 707 adet sondaj kuyusu açtı. Bu kuyularda 110 bin metre sondaj yapan GASKİ, 2 bin 481 L/sn insani tüketim amaçlı içme suyu standardına uygun suya ulaşarak vatandaşların kullanımına verdi.
Gaziantep'in 9 ilçesinin tüm köy ve beldelerinde içme suyu temini kapsamında su ihtiyacını karşılamak için çalışma yapan GASKİ Genel Müdürlüğü, ayrıca Karkamış ilçesine içme suyu temini için mevcut kaynaklara ilave Fırat Nehri'nde keson kuyu yaparak kaynak artışına gitti.
Bu çalışmaların yanı sıra Suriye'nin Cerablus şehri ve buna bağlı yerleşim birimlerinde de sondaj kuyusu çalışması yapan GASKİ, 13 yerleşim biriminde bin 500 metre sondaj çalışması gerçekleştirdi. Fırat Kalkanı Harekatında görev yapan Türk askerleri için de içme suyu çalışması yapan GASKİ Genel Müdürlüğü, Gaziantep ve bölge genelinde yaşanan şiddetli kuraklık nedeniyle içme suyu kaynaklarının gün geçtikçe öneminin arttığı bir dönemde bu alanda yaptığı önemli çalışmalarla vatandaşlara hizmet etmeye devam ediyor.
Editör: Haber Merkezi