Onikişubat Belediyesi’nin öncülüğünde fidan dikim çalışmalarının devam ettiği alanda bu kez 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle özel bir etkinlik gerçekleştirilerek, fidan dikimi yapıldı. Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Selçuk Sinan Ak ile yönetiminin katıldığı programda, gençler alana fidan dikti.

Fidan dikimi sonrası açıklama yapan Başkan Mahçiçek, “Bizim için çok önemli olan Expo 2023’un ana teması doğa dostu olması” dedi. Ülkenin gençlerine güveninin tam olduğunu ifade eden Mahçiçek, “Burada arkadaşlarımızla beraber ağaçlar diktik ve hepimizin inşallah burada bir dikili ağacı olacak. Bekli de kendimizin bu güne kadar yakalayabildiği en önemli projesi Expo. Bu güzel gençlik ve geleceğimizin teminatı olarak Mustafa Kemal Atatürk’te gençlerimizi gösterir. Gençlerimiz ülkemizi inşallah sonsuza kadar yaşatacaklar. Bu ülkenin büyümesi için gelişmesi için ve kalkınması için bağımsız ve güçlü bir Türkiye olarak bu gençlerimiz ülkemizi daha güçlü noktalara taşıyacaklar. Bu ülkenin bağımsızlığı gücü hem ekonomik, hem de uluslararası anlamda, hem de kültürel bağlamda çok daha iyi noktada olacak" diye konuştu.

HEPİMİZİN BURADA BİR DİKİLİ AĞACI OLACAK

Etkinlik sonrası konuşan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, şunları söyledi: “Bugün 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyeti kurar, bu cumhuriyetin bir sahibi olması gerektiğini düşünür ve cumhuriyeti de gençlerimize emanet eder. Bizim güzel gençliğimiz bugün emanetin layıkıyla bilincinde olduğunu ve inşallah sonsuza kadarda bu emaneti koruyacaklarını, çok daha iyi noktalara taşıyacaklarını göstermiş oldular. Biz bu günü daha da anlamlı hale getirebilmek için gençlik teşkilatımızla beraber Onikişubat İlçe Başkanımızla beraber böyle bir etkinlik düzenleyelim istedik. Expo’muzun ana teması olan Doğa dostu şehir bağlamında arkadaşlarımızla beraber buralara ağaçlar diktik. Hepimizin burada bir dikili ağacı olacak. Belki de Kahramanmaraş’ımızın bugüne kadar yakalayabildiği en önemli proje olan Expo’da arkadaşlarımızla birlikteyiz.

GENÇLER BU ÜLKEYİ ULUSLARARASI ALANDA ÇOK DAHA GÜZEL YERLERE TAŞIYACAKLAR

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Gençlere verdiği öneme değinen Başkan Mahçiçek, “Bu güzel gençlik, inşallah bu cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatacaklar. Bu ülkenin gelişmesi, büyümesi, kalkınması, güçlü bir Türkiye olması için bütün güçleriyle çalışacaklar. Ben inanıyorum ki bizlerden sonra da cumhuriyeti çok daha iyi noktalar taşıyacaklar. Bu ülkeyi de uluslararası alanda çok daha güzel yerlere taşıyacaklar. Bugünkü etkinliğimizi beraber düzenledik. İlçe başkanımıza, gençlik kolları başkanımıza, hanımefendi, beyefendi kardeşlerimiz bizleri onurlandırdılar. Kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

 GENÇLERİMİZLE DİKİLEN FİDANLAR BİZİM İÇİN KIYMETLİ

Ak Parti Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara ise yapılan etkinlikte Gençlerin katılımından dolayı mutlu olduğunu ifade ederek “Öncelikle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum. Belediye başkanımıza gençlik kollarımızı burada ağırladığı için teşekkür ediyoruz. Gençlerimizle dikilen fidanlar bizim için kıymetli. Bu yüzden bu anlamlı günde güzel kardeşlerimizle birlikte burada bu organizasyonu yaptıkları için teşekkür ediyoruz. Expo 2023 Kahramanmaraş için çok önemli. Burası çok büyük bir alan. Daha öncede Expo alanının farklı yerlerine fidan dikmiştik. Bugün yine aynı şekilde bu organizasyona şahitlik ettik. Belediye Başkanımıza tekrar teşekkür ediyorum. İnşallah 2023 yılında burada bu fidanların büyüdüğünü de görürüz” ifadelerini kullandı.

“EXPO ALANINDAKİ FİDANLAR BİZİM GELECEĞİMİZ”

AK Parti Onikişubat İlçe Gençlik Kolları Başkanı Selçuk Sinan Ak ise, “Öncelikle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum. Hanefi Başkanımızla bir fidan dikimi programı gerçekleştirdik. Biliyoruz ki fidanlar bizim geleceğimiz. Bunu Expo alanında yapmamızın sebebi de biliyorsunuz ki yaklaşık 2 milyonu aşkın kişi şehrimize gelecek. Expo şehrimizin vizyon projelerinden bir tanesi. Hanefi Başkanımıza hem ülkemizin hem de şehrimizin gençliğine yatırım yaptığı için çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Başkan Mahçiçek, fidan dikimi etkinliğinin ardından Gençlik Kollarına Expo alanını gezdirerek, çalışmalar hakkında bilgi verdi. Program toplu hatıra fotoğrafının çekilmesiyle son buldu. (HABER: İLKER YİYEN)

Editör: Haber Merkezi