Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ve ekibinin büyük bir özveriyle kente kazandırdığı uluslararası prestij projelerin başında gelen Expo 2023 projesinde hareketlilik devam ederken, katılımcı ülkeler arasına Afganistan’ın ardından İtalya’da eklendi.

Doğası, tarihi, sanayisi, doğal kaynakları ve mutfağı ile önemli özelliklere sahip kent merkezine milyonlarca turist akın edecek olan hayal Proje olan Expo 2023 Onikişubat Medeniyetleri buluşturacak.

“expo kahramanmaraş’ı dünya atmosferine taşıyacak”

Kahramanmaraş’ın metropol ilçesi olan Onikişubat’ın Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, “EXPO 2023 projemizi en iyi şekilde yerine getirmek için gerekli hazırlıkları yürütüyor ve ülkeler ile anlaşma imzalıyoruz. Doğa Dostu Şehir ve Duyarlılık teması ile çıktığımız bu yolda EXPO 2023 projesinin oylamasına katıldığımız ülke olan İtalya ile katılım anlaşması imzaladık. Bu anlaşmalar ile EXPO bahçemizi donatıyor ve renklendiriyoruz. Her ülke kültürünü, yemeğini, bahçesini buraya taşıyacak. Yapılan araştırmalarda Türkiye ile İtalya arasında çok ciddi gönül bağı olduğunu gösteriyor. Gerçekten de Türkiye’de insanlarımızın en çok sevdiği ülkelerin başında İtalya geliyor. Dolayısıyla İtalya halkıyla Türk halkı arasında böyle güzel bir gönül bağıda var” dedi. 

Editör: Haber Merkezi