Ümraniye’de dört ayda yapımı gerçekleştirilen Kahramanmaraşlı Balık Adam Beytullah Eroğlu Yüzme Havuzu ve altı çok amaçlı saha, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun da katıldığı bir törenle açılarak hizmete sunuldu. Ümraniye Belediyesi tarafından kısa bir sürede yapılarak bir ay önce hizmete açılan Beytullah Eroğlu Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’na sporseverler yoğun ilgi gösterdi. Haftada altı gün açık olan yüzme havuzuna bir ay gibi kısa bir süre de 500 kişi kayıt yaptırdı.

Ümraniye Belediyesi tarafından kısa bir sürede yapılarak bir ay önce hizmete açılan Beytullah Eroğlu Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’na sporseverler yoğun ilgi gösterdi. Haftada altı gün açık olan yüzme havuzuna bir ay gibi kısa bir süre de 500 kişi kayıt yaptırdı.

Ümraniye Topağacı Mahallesi’nde kısa sürede yapılan Beytullah Eroğlu Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, bir ay önce tamamlanarak Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun da katıldığı bir törenle hizmete açılmıştı. Modern görünümü ile dikkat çeken havuza bir ayda 500 sporsever kayıt yaptırdı. Her üye tarafından haftada iki kez kullanılabilen havuz sürekli dezenfekte edilirken, haftanın bir günü de genel bakıma alınıyor. Beytullah Eroğlu Yüzme Havuzu 12,5x25 metre uzunluğu, 70 kişilik kapasiteli soyunma odaları, Bay-bayan mescitleri, bir adet çocuk eğlence parkı, 20 araç kapasiteli otoparkı ile vatandaşlara keyifli bir spor yapma imkanı sunuyor.

BAŞARILARI İLE ÜLKENİN GURURU

İstanbul Ümraniye Topağacı Mahallesi’nde yapılan yarı olimpik yüzme havuzuna 2015 yılında Bedensel Engelliler Yüzme Şampiyonası’nda 40.27’lik derecesiyle 50 metre sırt üstünde dünya 3’ncüsü olan, 50 metre kelebekte ise 30.00’lık derecesiyle dünya 4’ncüsü olan ve yüzmede çok sayıda başarıya imza atan paralimpik yüzücü Beytullah Eroğlu’nun ismi verildi. Toplam bin 774 metre karelik kapalı alana sahip Beytullah Eroğlu yarı olimpik yüzme havuzunda 12,5 m x 25 m uzunluğunda yüzme havuzu, yönetim odası, bay bayan soyunma odaları, antrenör odası, duşlar, personel soyunma odaları, yemekhane ve engellilere yönelik bay bayan duşlar yer alıyor.

“BURADAN DAHA ÇOK İSTİKLAL MARŞI SÖYLETECEK SPORCULAR ÇIKAR”

Yüzme havuzuna ismi verilen paralimpik yüzücü Beytullah Eroğlu ise, “2017’de Mexico City Dünya Şampiyonası’nda herkese İstiklal Marşı söylettiğim duyguları yaşıyorum. Bunun için teşekkür ediyorum. Burada yeni yapılan Havuzdan da daha çok Örfümüze, adetimize sahip çıkan nice sporcular yetiştirmeye sebep olur inşallah diyerek teşekkür ediyorum. Bir sporcu için tarifi mümkün olmayan duygular. İsmimim bu havuzda yaşatılması benim için apayrı bir duygu. Arkadaşlarıma istedikleri zaman her şeyi yapabileceklerine inanmalarını öneririm. Ben istedim, hayal kurdum ve başardım" dedi. (HABER: İLKER YİYEN)

Editör: Haber Merkezi