Onikişubat İlçesi Fatih Mahallesinde bulunan kliniğinde 15 gün önce çalışmaya başlayan Karatutlu, Kahramanmaraş'ta Bugün Gazetesine polikliğine dair açıklamalar yaptı.

15 yıl devlette, 15 yılda özel hastanede görev yaptıktan sonra özellikle bu pandemi süreci ve öncesinde hastalarımızın daha sakin, daha hijyenik, temiz ve kolay ulaşabileceği bir klinik açmayı hep hedeflemiştim diyen Karatutlu, "Pandeminin etkisiyle bu biraz daha hızlandı. Kahramanmaraş'ımıza daha geniş ve ferah, sakin bir ortamda fizik tedavi ve geleneksel tıp hizmetinin verileceği bir klinik açtım." dedi.

Karatutlu, "Ben fizik tedavi uzmanı olduğum için bu alanda, kas iskelet hastalıkları, romatizmalar fizik tedavinin branşındadır. Bunların tedavi ve muayenelerini yapıyoruz. İlaç tedavisi ve fizik tedavi gibi kas iskelet ağrıları, bel boyun fıtıkları, kireçlenmeler, kemik erimesi, felçlilerin rehabilitasyonu hizmetlerimiz var. Sağlık Bakanlığından ruhsatlı olarak yine geleneksel ve tamamlayıcı tıp dediğimiz ünitemizde var. Burada akapunktur ve ozon tedavisi, tıbbi hacamat, tıbbi sülük, prb, kuru iğne ve farklı tedavi yöntemleri uyguluyoruz. Kliniğimiz açılalı 15 gün oldu. Geleneksel cihazların yanında ozon cihazlarımızı da getirdik.Lenf, ödemler için cihazlarımız geldi." ifadelerini kullandı. 

Poliklinikte  hizmet veren genç hekim Didem Tıraş ise Sporcuların beslenmesi, gebelikte beslenme, gebelik sonrası beslenme, hastalıklarda beslenme ve klasik olarak kilo alma ve verme olarak bölümlerde hizmet veriyor. Tıraş'ın en büyük özelliği ise Kahramanmaraş'ta Fitoterapi Bitki Biliminde yükseklisansı olan tek diyetisyen olması.

Dr. İrfan Karatutlu kimdir?

1965 Kahramanmaraş Doğumluyum. Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunuyum. Fizik tedavi uzmanlık eğitimini yaptım. Yaklaşık olarak 30 yıllık hekim, 17 yıllıkta fizik tedevi uzmanıyım.

Didem Tıraş kimdir?

2017 yılında Yedi Tepe Üniversitesinden Beslenme ve Diyetetik bölümünden mezun oldum. 2018 yılında Eczacılık bölümüne ait fitoterapi ana bilim dalı üzerinde yükseklinsans yaptım. Şimdide burada çalışıyorum.

HABER-FOTO: MUSTAFA KÖMÜ

Editör: Haber Merkezi