Eğitim-Sen'den yazılı olarak yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Eğitim gündemi yoğunluğunu korumaya devam ediyor. Salgın koşullarında eğitimin nasıl olacağından tutun da eğitim ve bilim emekçilerinin hakları açısından çok sayıda tartışma başlığı gündemde yerini koruyor. Salgınla beraber kamusal yaşamın ve kamusal hizmetlerin her gün yeniden tanımlandığı ve yapılandığı bir süreci birlikte yaşıyoruz."

"9 Eylül tarihi Birleşmiş Milletler tarafından “Uluslararası Eğitimi Saldırılardan Koruma Günü” olarak kabul edildi ve bu yıl ilk kez bu konuda etkinlikler düzenleniyor. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda 29 Mayıs 2020 tarihinde kabul edilen bu kararla artık 9 Eylül tarihinde her yıl eğitimin, öğrencilerin, eğitim ve bilim emekçilerinin saldırılardan korunması ile ilgili farkındalık ve kamuoyu yaratma amaçlı faaliyetler yürütülecek. Bu konu ile ilgili devletlerin önlem alması ve gerekli düzenlemeleri yapması istenecek."

"Salgının ilk dönemine benzer şekilde siyasi iktidar kendine muhalefet eden tüm kesimler üzerinde baskısını sürdürüyor. Gazetecilerle ilgili bugün görülen duruşma da benzer bir durumun sonucu olarak yaşanıyor. Haber yapan gazetecilerin, siyasi düşüncesi için faaliyet yürüten siyasetçilerin cezaevlerinde tutulmaya devam edilmesi anlaşılabilir ve kabul edilebilir bir durum değildir. Özgürlüklerimizden ve haklarımızdan vazgeçmemeye kararlıyız."

HABER: MELİHA KÜÇÜKÖNDER

Editör: Haber Merkezi